Ανελκύστηκε η νορβηγική φρεγάτα που ήταν στον βυθό για 3 μήνες Ανελκύστηκε η νορβηγική φρεγάτα που ήταν στον βυθό για 3 μήνες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ανελκύστηκε η νορβηγική φρεγάτα που ήταν στον βυθό για 3 μήνες

Ανελκύστηκε η νορβηγική φρεγάτα που ήταν στον βυθό για 3 μήνες

Η νορβηγική φρεγάτα Helge Ingstad που είχε βυθιστεί πέρυσι μετά από σύγκρουση με βυτιοφόρο, επιπλέει από μόνη της και πάλι, ενώ το βασιλικό ναυτικό της Νορβηγίας εκτιμά τις ζημιές.

Το Helge Ingstad πέρασε πάνω από τρεις μήνες βυθισμένο στην παγωμένη Νορβηγική Θάλασσα πριν βγει και πάλι στην επιφάνεια πρόσφατα. Οι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι το πλοίο, έχει εκτεθεί σε τόσο πολύ οξυγόνο και θαλασσινό νερό, που δεν θα πλεύσει ξανά.

Το Helge Ingstad, μία από τις πιο σημαντικές πυραυλικές φρεγάτες στο ΝΑΤΟ, συγκρούστηκε με το βυτιοφόρο TS Sola κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Νοεμβρίου 2018.

Ο πλοίαρχος του πολεμικού πλοίου πλοήγησε το πλοίο προς τη βραχώδη νορβηγική ακτογραμμή για να μην βυθιστεί. Το Helge Ingstad βυθίστηκε όμως έτσι και αλλιώς καθώς ρυμουλκόνταν από τα βράχια. Το πλήρωμα δεν υπέστη παρά μόνο ελαφρούς τραυματισμούς.

Η φρεγάτα πέρασε πάνω από τρεις μήνες στο βυθό της θάλασσας πριν τελικά ανελκυστεί στην επιφάνεια στις αρχές Μαρτίου. Το Νορβηγικό Πολεμικό Ναυτικό έκανε επενδύσεις με χάλυβα προκειμένου να καταστήσουν το πλοίο στεγανό.

epirusblog.gr
5 of 5
Ανελκύστηκε η νορβηγική φρεγάτα που ήταν στον βυθό για 3 μήνες
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3611606022971096041
Σχόλια
item