Πανωλεθρία: Μόλις 1% συγκέντρωσε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις φοιτητικές εκλογές [πίνακες]

Πανωλεθρία: Μόλις 1% συγκέντρωσε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις φοιτητικές εκλογές [πίνακες]
Ποσοστό που μετά βίας «αγγίζει» το 1% έλαβε η παράταξη «Μπλόκο» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ στις Φοιτητικές Εκλογές του 2019, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη.
Τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά της φιλο-ΣΥΡΙΖΑ φοιτητικής παράταξης επιβεβαιώνονται τόσο από τα αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όσο και της ΠΚΣ (ΚΚΕ) και των αριστερών ΕΑΑΚ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η ΔΑΠ, σε ενσωμάτωση συλλόγων 64%, η ΔΑΠ συγκεντρώνει ποσοστό 62,34%, η ΠΚΣ 19,81%, η ΠΑΣΠ 7,41% και το «Μπλόκο», το οποίο πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, 0,72%.
Γραφήματα με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΑΠ / Πηγή: Twitter
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα για τις φοιτητικές εκλογές που έδωσε η ΠΚΣ (ΚΚΕ), στα ΑΕΙ η ΔΑΠ βγαίνει πρώτη με 40,56%, ενώ ακολουθούν η ΠΚΣ με ποσοστό 23,29%, η ΠΑΣΠ με 11,71%, τα ΕΑΑΚ με 6,43%, και το «Μπλόκο» του ΣΥΡΙΖΑ με 1,36%.
Πίνακας με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΚΣ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ
Τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΠΚΣ / Πηγή: 902.gr
Τα ποσοστά της ΠΚΣ (ΚΚΕ) για τα ΤΕΙ
Στο 1,53% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στα ΤΕΙ σύμφωνα με την ΠΚΣ / Πηγή: 902.gr

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «πάτωσε» και στα αποτελέσματα των ΕΑΑΚ

Η πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ αντικατοπτρίζεται και στα αποτελέσματα που έδωσαν τα ΕΑΑΚ. Σύμφωνα με αυτά, πρώτη στις εκλογές αναδεικνύεται η ΔΑΠ, με ποσοστό 36,82%, ακολουθεί η ΠΚΣ με 25,57%, τα ΕΑΑΚ με 15,82%, η ΠΑΣΠ με 8,652%, και… πολύ πιο κάτω το «Μπλόκο» του ΣΥΡΙΖΑ με 1,44%.
Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών όπως τα έδωσαν στη δημοσιότητα τα ΕΑΑΚ.
Τα αποτελέσματα που έδωσαν τα ΕΑΑΚ / Πηγή: nka.gr
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΑΠ κατέκτησε την πρωτιά για 33η συναπτή φορά στις φετινές Φοιτητικές Εκλογές, μια νίκη που -με παραλλαγές, μεν, στα ποσοστά- αναγνωρίζουν όλες οι παρατάξεις.

Φοιτητικές εκλογές (ξανά) με εντάσεις

Πάντως, οι εντάσεις και τα επεισόδια δεν έλειψαν ούτε από τις φετινές φοιτητικές εκλογές.
Το βράδυ, μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κατήγγειλαν ότι σπουδαστές της δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από μέλη της ΚΝΕ, που έφτασαν στο χώρο του Ιδρύματος στη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων για τις φοιτητικές εκλογές.
Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ένας φοιτητής τραυματίστηκε από την επίθεση και μετέβη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.
Η ΠΚΣ, από την πλευρά της, διέψευσε την εν λόγω καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι τα θύματα της επίθεσης ήταν δικά της μέλη.
Τα μέλη της Πανσπουδαστικής αποχώρησαν συντονισμένα από το ΤΕΙ μετά το συμβάν και δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τις φοιτητικές εκλογές.

«Ντου» αντιεξουσιαστών στο Πάντειο

Ενταση κατά τις φοιτητικές εκλογές, σημειώθηκε, ύστερα από ένα «ντου» αντιεξουσιαστών, το μεσημέρι της Τετάρτης και στο Πάντειο πανεπιστήμιο.
Οι αντιεξουσιαστές μπήκαν συντεταγμένα στο χώρο, κρατώντας καδρόνια, ενώ πέταξαν τρικάκια (φυλλάδια) με συνθήματα κατά των φοιτητικών εκλογών.
epirusblog.gr
5 of 5
Πανωλεθρία: Μόλις 1% συγκέντρωσε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις φοιτητικές εκλογές [πίνακες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8839140393347852893
item