12 αλήθειες που η ψυχή σας θέλει να θυμηθείτε

12 αλήθειες που η ψυχή σας θέλει να θυμηθείτε
Αν και μπορεί να αισθάνεστε έτσι, η ψυχή σας δεν είναι διαχωρισμένη από εσάς. Στην πραγματικότητα, η ψυχή σας είναι η αληθινή σας…ύπαρξη. 
Είμαστε απλώς σκιές από όλων αυτών που είμαστε και έτσι είναι εύκολο να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε και όλα αυτά που μπορούμε να γίνουμε. Μερικές φορές χρειαζόμαστε μια υπενθύμιση.
Είστε ακριβώς εκεί που πρέπει να είστε
Ανεξάρτητα από τις καταστάσεις, από τον δρόμο που σας έφερε εκεί που είστε την συγκεκριμένη στιγμή. Οι επιλογές, τα αποτελέσματα και τα μονοπάτια που θα μπορούσατε να είχατε πάρει και δεν το κάνατε.
Η ψυχή σας θέλει να ξέρετε πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και τίποτα δε συμβαίνει στην τύχη. Να έχετε πίστη και όλα θα πάνε καλά.
Τα πάντα είναι προσωρινά
Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, το καλό, το κακό και το άσχημο, τίποτα δεν είναι μόνιμο. Οπότε να είστε παροδικοί. Να είστε σαν το νερό και κυλήστε με τα πάνω και τα κάτω της ζωής.
Οτιδήποτε και αν χρειάζεστε είναι μέσα σας
Γνωρίστε τον εαυτό σας, καθίστε μαζί του και καταλάβετε τον. Οτιδήποτε και αν χρειάζεστε, η δύναμη σας, το κουράγιο, η συμπόνια και η αγάπη όλα υπάρχουν μέσα σας. Μπορείτε να επιλέξετε αυτό που χρειάζεστε, να το βρείτε και να το βγάλετε έξω στον κόσμο.
Είστε εντάξει έτσι όπως είστε
Ο κύριος σκοπός της ζωής δεν είναι να αναγκαστείτε να αλλάξετε τον εαυτό σας ή να υποστείτε μια σημαντική μεταμόρφωση. Είναι να είστε γαλήνιοι με αυτό που είστε οποιαδήποτε στιγμή “ανεξάρτητα από αυτά που έχετε ή δεν έχετε κάνει, που έχετε ή δεν έχετε πει.” – Katrina Cavanough
Η μεταμόρφωση είναι μια επιλογή που όλοι έχουμε αλλά δεν πρέπει να εξαναγκάζεται λόγω ικανοποίησης. Η αληθινή μεταμόρφωση έρχεται πρώτα με την αποδοχή.
Η αξία του εαυτού σας μετράται από εσάς και μόνο από εσάς
Αν αναζητάτε συνεχώς τον εαυτό σας έξω για έγκριση και επικύρωση, δε θα είστε ποτέ ευτυχισμένοι. Όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα με διαφορετικούς τρόπους αλλά η φήμη σας δεν είναι κάτι που μπορείτε να ελέγξετε.
Η φήμη σας δεν είναι στα χέρια σας, οπότε σταματήστε να προσπαθείτε να ευχαριστήσετε όλους τους γύρω σας και ξεκινήστε να ευχαριστείτε τον εαυτό σας.
Όταν οι καιροί δυσκολεύουν, αλλάξτε την προοπτική σας
Όλα τα συναισθήματα ανησυχίας, διαμάχης, ενοχής, μετάνοιας και λύπης προέρχονται από το ότι δε ζείτε την παρούσα στιγμή. Μόνο ζώντας την τωρινή κατάσταση στο έπακρο μπορούμε να αλλάξουμε την προοπτική μας και να καταλάβουμε ότι ο λόξυγκας της ζωής είναι μεγάλης κλίμακας αλλά μικρής σημασίας.
Για να το βάλετε σε προοπτική η ενσάρκωση σας σε αυτή τη ζωή και όταν ολοκληρωθεί, θα συνοψιστεί σε μια ώρα.
Οπότε αυτό μας οδηγεί στο…
Να ζείτε στο παρόν
Μην κατοικείτε στο παρελθόν και μην ονειρεύεστε το μέλλον. Βρείτε το πάθος σας και λάβετε δράση. Η επόμενη στιγμή της ζωής σας δεν είναι πιο σημαντική από την τωρινή.
Κάντε σήμερα αυτό που ονειρεύεστε για αργότερα και καταλάβετε ότι οι πράξεις του παρελθόντος έπρεπε να συμβούν ώστε να μπορέστε να μάθετε και να ωριμάσετε. Οπότε αφήστε τες να φύγουν, αφήστε τες να υπάρχουν και εκτιμήστε όλα αυτά που έχετε τώρα.
Απελευθερώστε τους φόβους σας
Υπάρχουν μόνο δύο αλήθειες σε όλο το σύμπαν, ο πρώτος είναι η Αγάπη και ο δεύτερος ο Φόβος. Σε ίση αντίθεση ο ένας με τον άλλον. Για να κατοικήσετε σε μια κατάσταση αληθινής και αγνής αγάπης, η ουσία της ύπαρξης και της ίδιας της ζωής, είναι πως κανείς δεν πρέπει να φέρει φόβο.
“ Ο φόβος χτύπησε, η αγάπη απάντησε και κανείς δεν ήταν εκεί.” –άγνωστος.
Απελευθερώστε την ανάγκη σας για τον έλεγχο
Το να κρατιέστε στην πλάνη πως μπορείτε να έχετε τον έλεγχο στα αποτελέσματα της ζωής είναι μια ψευδαίσθηση που έχετε δημιουργήσει για τον εαυτό σας. 
Δεν ξέρουμε τι θα φέρει το μέλλον και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τις συνέπειες κάθε δράσης και αντίδρασης, επομένως πρέπει να αγαπάμε χωρίς να προσκολλούμαστε, να ζούμε χωρίς να προσδοκούμε και να αντιλαμβανόμαστε χωρίς να κρίνουμε.
Θυμηθείτε από πού προέρχεστε
Όταν ξέρετε την αρχή, θα ξέρετε και το τέλος-Όταν καταλάβουμε ότι η συνείδηση μας είναι αιώνια καταλαβαίνουμε πως στην πραγματικότητα είμαστε ενέργεια.
Μια ενέργεια, μια ψυχή, μια συνείδηση που πάντα εξελίσσεται, μαθαίνει και ωριμάζει. Με κάθε ενσάρκωση έρχονται καινούργια μαθήματα και νέες εμπειρίες. Προερχόμαστε από ενέργεια και σε ενέργεια θα επιστρέψουμε.
Αποδεχθείτε
Τοποθετείστε τη διάθεση σας σε μια κατάσταση αποδοχής, αποδοχής όλων των καλών και των κακών. Απελευθερώστε την ανάγκη σας για τον έλεγχο, απελευθερώσατε τους φόβους σας και απελευθερώσατε τις προσδοκίες σας ώστε να μπορέσετε να ζήσετε στο παρόν.
Χωρίς την αποδοχή, τίποτα δεν μπορεί να ανθίσει. Αυτό είναι αληθινή προσευχή, όχι το να ζητάτε αυτό που θέλετε-τις επιθυμίες της καρδιάς σας, αλλά το να δέχεστε όλες τις ευλογίες της ζωής και το να είστε ευγνώμονες για τα πάντα ως αντάλλαγμα. Ένας κύκλος αγάπης που συνεχίζει να ωριμάζει.
Δεν είστε ποτέ μόνοι
Λέγεται πως ο Αϊνστάιν πίστευε πως υπήρχε όντως μια εναλλακτική πραγματικότητα ή ένας άλλος κόσμος, πέρα από τη δική μας όραση. Πως τα φυσικά μάτια είναι ικανά να δουν το 3D φάσμα μόνο σε ένα περιορισμένο αριθμό χρωμάτων.
Αυτό που βρίσκεται πίσω από το πέπλο της φυσικότητας μας είναι ενέργεια. Τεράστια ενέργεια, μερικές φορές μπορείτε να την νιώσετε, άλλες φορές μπορείτε να δείτε κάποιες μικρές παρατυπίες. 
Ποτέ δεν είμαστε στα αλήθεια μόνοι μας. Είστε πάντα περιτριγυρισμένοι από το αφανές και αν και όποτε επιλέξετε να το καλέσετε, εμπιστευθείτε με, μπορεί να εκπλαγείτε από την απάντηση.
epirusblog.gr
5 of 5
12 αλήθειες που η ψυχή σας θέλει να θυμηθείτε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2996246971360381856
item