Γιάννενα: Σε πλήρη ανάπτυξη έργα 10 εκατ. από το ένα ως το άλλο άκρο του Δήμου Ιωαννιτών

Γιάννενα: Σε πλήρη ανάπτυξη έργα 10 εκατ. από το ένα ως το άλλο άκρο του Δήμου Ιωαννιτών
Σε χρόνο ρεκόρ η ανακατασκευή της Ν. Ζέρβα
«Έργα άνω των 10 εκατ. ευρώ είναι σε πλήρη ανάπτυξη αυτό το διάστημα, από το ένα ως το άλλο άκρο του Δήμου Ιωαννιτών. 

Έργα που βελτιώνουν τις υποδομές του Δήμου και την καθημερινότητα των Δημοτών, έργα που χρηματοδοτούμε από πόρους του Δήμου», όπως τόνισε σε σημερινές του Δηλώσεις ο Αντιδήμαρχος Έργων, Υποδομών και Ενέργειας, Γιάννης Λιόντος.
Πρόσθεσε δε πως η σημερινή δημοτική αρχή, είχε το πολιτικό σθένος να «ακουμπήσει» μεγάλους οδικούς άξονες μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων «που πέρασαν 30-40 χρόνια για να τους αγγίξει χέρι». 
Κι αν αυτού του τύπου οι παρεμβάσεις εντός του αστικού ιστού, προκαλούν πρόσκαιρη αναστάτωση στην καθημερινότητα της πόλης, ο Αντιδήμαρχος εξέφρασε την άποψη ότι οι πολίτες δείχνουν κατανόηση βλέποντας έργα να ολοκληρώνονται σε χρόνους ρεκόρ και με κατασκευαστική αρτιότητα. 
Ο κ. Λιόντος αναφέρθηκε ειδικότερα στο μεγάλο έργο των 1,2 εκατ. ευρώ, που αφορά στην ανακατασκευή δρόμων και ασφαλτοστρώσεις στον συμπαγή ιστό της πόλης, το οποίο έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο -είναι σήμερα σε πλήρη εξέλιξη - και η ολοκλήρωση του αναμένεται στα τέλη του έτους. 
Τμήμα αυτού του μεγάλου έργου είναι η ανακατασκευή της οδού Ν. Ζέρβα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Ξεκίνησε την Κυριακή και εκτός απροόπτου ολοκληρώνεται αύριο, Πέμπτη.

Ποιος χαρακτηρίζει «προεκλογικά» έργα 10 εκατ. ;
Ο Αντιδήμαρχος έργων εξέφρασε την ειλικρινή του απορία για το πώς είναι δυνατόν κάποιοι – στο βωμό της προεκλογικής περιόδου- να χαρακτηρίζουν «προεκλογικά» έργα αυτού του μεγέθους. 
«Έργα που αφήνουν αποτύπωμα από τη μία άκρη του Δήμου μέχρι την άλλη, έργα με προϋπολογισμό πάνω από 10 εκ ευρώ, που γίνονται με δικά μας χρήματα- κι αυτό είναι πολύ σημαντικό- σίγουρα δεν είναι προεκλογικά. 
Είναι έργα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, Πέραμα, Μπιζάνι, Ανατολή, Παμβώτιδα, σε περιοχές πέριξ των Ιωαννίνων, όπως είναι Μάρμαρα, Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο και σε όλες τις γειτονιές της πόλης», όπως είπε ο κ. Λιόντος. 
Ανέφερε ως παράδειγμα την εργολαβία του 1,2 εκατ ευρώ που εξελίσσεται και αφορά ανακατασκευή δημοτικών οδών στον ιστό της πόλης (τμήμα της αποτελεί η ανακατασκευή της οδού Ναπολέοντος Ζέρβα), λέγοντας πως το έργο δημοπρατήθηκε πριν από 1,5 χρόνο και με τις διαδικασίες που απαιτούν τα δημόσια έργα η σύμβαση υπογράφηκε τον Αύγουστο του 201. 
Ξεκίνησε αμέσως και έχουν ήδη ολοκληρωθεί παρεμβάσεις στην Καλούτσιανη, τους Αμπελόκηπους και άλλες περιοχές των Ιωαννίνων.
Μετά την ανακατασκευή της οδού Ν. Ζέρβα το ίδιο έργο θα συνεχιστεί με αποκατάσταση των λακκουβών με τον πιο άρτιο τεχνικά τρόπο και με ανακατασκευή και άλλων οδών της πόλης στην περιοχή του ΙΚΑ. 
Το συγκεκριμένο έργο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μέχρι το τέλος του 2019 και προφανώς «θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές», όπως είπε ο Αντιδήμαρχος. 
Πρόσθεσε δε πως τα έργα εξελίσσονται κυρίως την εποχή που το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και πως δεν είναι δυνατόν να σταματήσουν επειδή έχουμε εκλογές.
Σε χρόνο ρεκόρ η ανακατασκευή της Ν. Ζέρβα
Με αφορμή την ανακατασκευή της οδού Ν. Ζέρβα, τον τρίτο μεγαλύτερο άξονα σε κυκλοφοριακό φόρτο στην πόλη, ο Αντιδήμαρχος Έργων Υποδομών και Ενέργειας του Δήμου Ιωαννιτών, υπογράμμισε πως αυτή η Δημοτική Αρχή είχε το πολιτικό σθένος και τη βούληση, βρήκε τα χρήματα, για να ανακατασκευάσει μεγάλους άξονες της πόλης που είχαν δεκαετίες να δεχθούν επεμβάσεις. 
Ο κ. Λιόντος σημείωσε πως όταν γίνονται έργα μέσα σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας είναι φυσικό ότι θα υπάρχει αναστάτωση στην καθημερινότητα μιας πόλης. 
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί τα έργα στη Ν. Ζέρβα ξεκίνησαν την Μ. Εβδομάδα, είπε ότι αυτό δεν σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες (έβρεχε όλο το προηγούμενο διάστημα) αλλά σχετίζεται κυρίως με τη λειτουργία των σχολείων, μιας και ο συγκεκριμένος άξονας εξυπηρετεί μεγάλα σχολικά συγκροτήματα. 
«Ήταν μονόδρομος για μας το έργο να κατασκευαστεί με κλειστά σχολεία και θεωρώ ότι έχουμε την κατανόηση του κόσμου για την αναστάτωση που προκλήθηκε αυτές τις μέρες, γιατί το έργο ολοκληρώνεται ταχύτατα», σημείωσε ο κ. Λιόντος.
Ο Αντιδήμαρχος κατέληξε ευχαριστώντας την Τεχνική Υπηρεσία και τον κ. Ζιάκκα –τον ανάδοχο του έργου- «για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το έργο, για το ότι περάσουμε ‘χειρουργικά’ μέσα σε 3-4 μέρες από έναν τέτοιο άξονα, παρ’ ότι υπήρξαν εμπόδια και απρόοπτα».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε πλήρη ανάπτυξη έργα 10 εκατ. από το ένα ως το άλλο άκρο του Δήμου Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3913001769436293443
item