«Μίλησαν» τα μαύρα κουτιά για την τραγωδία στην Αιθιοπία: «Ιδια περίπτωση» με τη Lion Air

«Μίλησαν» τα μαύρα κουτιά για την τραγωδία στην Αιθιοπία: «Ιδια περίπτωση» με τη Lion Air
«Σαφείς ομοιότητες» με την αεροπορική τραγωδία της Lion Air, τον περασμένο Οκτώβριο, αποκαλύπτουν στοιχεία από τα μαύρα κουτιά του Boeing 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines.
Αυτό υποστήριξε μιλώντας για την τραγωδία στην Αιθιοπία ο Μουσέ Γιεγίς, εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Αιθιοπίας, «φωτογραφίζοντας» ευθύνες της Boeing και του μοντέλου 737 MAX, το οποίο «πρωταγωνίστησε» και στα δυο αεροπορικά δυστυχήματα. 
Μιλώντας στο Reuters, ο Γιεγίς τόνισε ότι η ανάλυση στα δεδομένα των μαύρων κουτιών του Boeing της Ethiopian Airlines φανερώνει ότι «ήταν η ίδια περίπτωση με το ινδονησιακό (σ.σ. της Lion Air) αεροσκάφος. Μέχρι στιγμής, προκύπτουν σαφείς ομοιότητες ανάμεσα στα δυο δυστυχήματα» προσέθεσε. 
Oμάδα Ισραηλινών ερευνητών στο σημείο της τραγωδίας / AP ImagesOμάδα Ισραηλινών ερευνητών στο σημείο της τραγωδίας / AP Images
Σε 30 μέρες το πρώτο πόρισμα
Ο εκπρόσωπος του υπ. Μεταφορών της Αιθιοπίας είπε στη συνέχεια ότι τα δεδομένα από τα μαύρα κουτιά του Boeing της Ethiopian Airlines «ανακτήθηκαν με επιτυχία. Τόσο η αμερικανική ομάδα όσο και η δική μας (σ.σ. της Αιθιοπίας) αξιολόγησαν τα δεδομένα. 
Ο υπουργός ευχαρίστησε τη γαλλική κυβέρνηση (σ.σ. τα μαύρα κουτιά είχαν μεταφερθεί στη Γαλλία). Θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σε τρεις τέσσερις μέρες» σημείωσε ο Μουσέ Γιεγίς. 
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το πρώτο, συνοπτικό πόρισμα για την τραγωδία στην Αιθιοπία θα δοθεί στη δημοσιότητα σε 30 μέρες, περί τα μέσα Απριλίου. 
Η εξακρίβωση των ομοιοτήτων μεταξύ των δυο αεροπορικών δυστυχημάτων ασκεί περαιτέρω πίεση στη Boeing, που υπό τις διεθνείς αντιδράσεις, αναγκάστηκε να καθηλώσει, προσωρινά, όλο τον στόλο της των 737 MAX. 
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών αποκαλύφθηκαν και οι τελευταίες συνομιλίες του κυβερνήτη του μοιραίου Boeing της Ethiopian Airlines. 

epirusblog.gr
5 of 5
«Μίλησαν» τα μαύρα κουτιά για την τραγωδία στην Αιθιοπία: «Ιδια περίπτωση» με τη Lion Air
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 9198700180235823863
item