Τα σημάδια που δείχνουν πως χρειαζόμαστε επειγόντως ξεκούραση!

Τα σημάδια που δείχνουν πως χρειαζόμαστε επειγόντως ξεκούραση!
Τι κι αν βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του Δεκέμβρη; Τι κι αν το πνεύμα των Χριστουγέννων έχει μπει για τα καλά μέσα στην…καθημερινότητά μας, κάνοντάς μας να ονειρευόμαστε σαν παιδιά; Το άγχος είναι πάντα ο αστάθμητος παράγοντας που καραδοκεί πίσω από καταλυτικές ημερομηνίες, υποχρεώσεις, τον μισθό που δεν μπήκε στην ώρα του και άλλους πολλούς, καθημερινούς άθλους.
Η καθημερινότητα του σύγχρονου ενήλικα μπορεί κάλλιστα να παρομοιαστεί με έναν συνεχή αγώνα δρόμου, που σίγουρα κουράζει και επιβαρύνει τον οργανισμό. 
Ποια είναι όμως αυτά τα σημάδια που μας δείχνουν ότι πρέπει να ρίξουμε λίγο τους τόνους; Το σώμα μας έχει πάντα τον τρόπο να μας ενημερώσει για το πότε χρειάζεται ηρεμία, ξεκούραση ή ίσως και κάποια επίσκεψη στο γιατρό. Ας ρίξουμε μια ματιά…
Πονοκέφαλοι και ημικρανίες
Όταν ο οργανισμός καταπονείται, προειδοποιεί με διάφορα συμπτώματα ότι χρειάζεται ηρεμία και αποφόρτιση. 
Η συχνή εμφάνιση πόνων στο κεφάλι, τα μάτια ή τον λαιμό που μπορούν να εξελιχθούν σε πολύωρες ημικρανίες, δηλώνουν αυξημένο άγχος και χρειάζεται απαραίτητα ξεκούραση.
Δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος
Το πεπτικό σύστημα είναι ένας άριστος δείκτης, ο οποίος σας καθοδηγεί να αντιληφθείτε ποια είναι η γενική κατάσταση του οργανισμού σας. 
Έτσι, όταν ο εγκέφαλος δουλεύει με πυρετώδεις ρυθμούς για μεγάλο χρονικό διάστημα, το πεπτικό σύστημα παθαίνει σοκ, προκαλώντας πόνο σε διάφορα σημεία του στομάχου.
Η κατάσταση αυτή αναγνωρίζεται επιστημονικά ως πάθηση και αποκαλείται Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου.
Στομαχικές διαταραχές
Εμβαθύνοντας στα προβλήματα του πεπτικού συστήματος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις στομαχικές διαταραχές. Σε περιπτώσεις πίεσης, είναι συχνή η εμφάνιση στομαχικών διαταραχών ή ναυτίας, με τη μορφή πείνας ή ανακατωσούρας αντίστοιχα.
Κρυολογήματα
Όταν ο οργανισμός βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης από τον φόρτο εργασίας, το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί και τα κρυολογήματα γίνονται «συνήθεια».
Το αυξημένο στρες ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς, αλλάζοντας τη ροή του αίματος, που αποτελεί άλλον ένα παράγοντα έλξης για τις εποχιακές ιώσεις.
Αυξομειώσεις βάρους
Ένα ακόμη σημάδι που προειδοποιεί το άτομο ότι χρειάζεται ξεκούραση είναι η απότομη αυξομείωση του βάρους μέσα σε μικρά χρονικά διαστήματα.
Συνεχές αίσθημα κόπωσης
Η δυσκολία στο πρωινό ξύπνημα και η υπνηλία, είναι επίσης δείγματα εξάντλησης.
Αν δεν αποφορτιστεί γρήγορα το άτομο, η αίσθηση συνεχούς κούρασης θα το ταλαιπωρεί, δυσκολεύοντας τις συνθήκες εργασίας του.
Πόνοι στο στήθος
Άλλο ένα σημάδι εξάντλησης του οργανισμού είναι οι πόνοι στο στήθος. Πολλές φορές, εξαιτίας της κούρασης και του άγχους, προκαλείται πόνος στο στήθος, ο οποίος δεν έχει απαραίτητα σχέση με την λειτουργία της καρδιάς. Οι λόγοι είναι κατά κύριο λόγο νευρολογικής προέλευσης και μοιάζουν με στιγμιαία τσιμπήματα.
Μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα
Ο εξαντλημένος εγκέφαλος παράγει μικρότερη ποσότητα ορμονών, που σχετίζονται με τη σεξουαλική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα η σεξουαλική διάθεση να είναι μικρότερη ή ανεπιθύμητη.
epirusblog.gr
5 of 5
Τα σημάδια που δείχνουν πως χρειαζόμαστε επειγόντως ξεκούραση!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6275132481900498304
item