Η καθημερινή άσκηση ευγνωμοσύνης που θα σε κάνει ευτυχισμένη!

Η καθημερινή άσκηση ευγνωμοσύνης που θα σε κάνει ευτυχισμένη!
Στη σύγχρονη εποχή που εμφανίζεται ραγδαία αύξηση της εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης, κάποιες έρευνες ψυχολόγων έχουν εντοπίσει κάτι πολύ απλό που όμως μπορεί να σου κάνει πολύ καλό.
Μια σειρά ερευνών έχουν αποδείξει πως κάτι τόσο απλό, αλλά τόσο σπουδαίο, όπως είναι η ευγνωμοσύνη, μπορεί να αλλάξει πολύ τη διάθεσή σου και να σε βοηθήσει να βρεις την ευτυχία και την ισορροπία στη ζωή σου.

Συγκεκριμένα μια σχετική έρευνα των ψυχολόγων Emmons και McCullough διαπίστωσε ότι η ευτυχία θα μπορούσε να αυξηθεί με μια απλή άσκηση ευγνωμοσύνης. 
Στη συγκεκριμένη έρευνα οι μισοί συμμετέχοντες πήραν το χρόνο να γράψουν 5 πράγματα για τα οποία ένιωθαν ευγνώμονες κάθε εβδομάδα, ενώ οι άλλοι μισοί απλά έγραφαν 5 πράγματα που τους συνέβησαν.

Η έρευνα συνεχίστηκε για διάστημα 10 εβδομάδων. Στο τέλος της μελέτης αυτής, η ομάδα που εξέφραζε ευγνωμοσύνη, ήταν 25% πιο ευτυχισμένη σε σύγκριση με την άλλη ομάδα.
Την ίδια διαπίστωση έκανε και μια έρευνα των ψυχολόγων Seligman, Steen, Park και Peterson, στην οποία οι συμμετέχοντες έπρεπε να εκφράζουν συστηματικά την ευγνωμοσύνη τους για 6 μήνες (αρχικά έγραφαν καθημερινά κάτι για το οποίο ένιωθαν ευγνωμοσύνη) και διαπίστωσαν ότι ήταν πιο ευτυχισμένοι και εμφάνιζαν λιγότερα σημάδια κατάθλιψης.
Άρα το μυστικό για την ευτυχία ίσως είναι τόσο απλό όσο το να βρεις ελάχιστο χρόνο καθημερινά να εντοπίσεις κάτι θετικό στη ζωή σου για το οποίο νιώθεις ευγνωμοσύνη και να το σημειώσεις σε ένα χαρτί.
epirusblog.gr
5 of 5
Η καθημερινή άσκηση ευγνωμοσύνης που θα σε κάνει ευτυχισμένη!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1534354481239994113
item