Τεράστια αμηχανία φέρνει η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στον «βαθύ» ΣΥΡΙΖΑ

Τεράστια αμηχανία φέρνει η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στον «βαθύ» ΣΥΡΙΖΑ
Αμηχανία προκαλεί στα στελέχη του βαθέος ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη, γιου του μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, επικεφαλής της Ιντρακόμ και μιας σειράς άλλων επιχειρήσεων.
Και αυτό γιατί επί πολλά χρόνια για τους οπαδούς και τα στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς η οικογένεια Κόκκαλη συμβόλιζε αυτό που καθιερώθηκε στον δημόσιο διάλογο ως ο «εθνικός προμηθευτής».
Τα δε ΜΜΕ της Αριστεράς είχαν επί χρόνια στο στόχαστρο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας, ως παράδειγμα κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας.
Είναι αλήθεια ότι ο Πέτρος Κόκκαλης έχει δραστηριοποιηθεί για χρόνια σε κοινωνικές δράσεις με έμφαση στο περιβάλλον και την υποδοχή των προσφύγων. Αλλά το βαρύ όνομα «Κόκκαλης» δημιουργεί φυσικά συνειρμούς, που και να ήθελαν να ξεχάσουν οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σπεύδουν να τους τις θυμίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που σημειώνει όχι απλώς τη διαχρονική παρουσία στα δημόσια έργα της οικογένειας Κόκκαλη, αλλά και την είσοδο (ξανά) στα media, μέσω του Kontra Channel, που στηρίζει φανατικά την κυβέρνηση Τσίπρα.
«Κόκκαλης στα δημόσια έργα, Κόκκαλης στο Κόντρα Τσάνελ, τώρα Κόκκαλης και στην Ευρωβουλή. Σήμερα έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή. 
Γι' αυτό που ο κόσμος το ’χε τούμπανο και ο κ. Τσίπρας κρυφό καμάρι. Το να τιμήσει ο κ. Τσίπρας το όνομα Κόκκαλης, το οποίο γέννησε τον όρο διαπλοκή στην Ελλάδα, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ. Η υποκρισία και ο κυνισμός τους προκαλούν πλέον μόνον τον χλευασμό κι αυτό θα φανεί σύντομα. Στις κάλπες της 26ης Μαΐου», ανέφερε η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.
Μέχρι στιγμής τα βασικά Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο του Τύπου, όπως η «Αυγή», η «Εφημεριδα των Συντακτών» και το διαδικτυακό left.gr, έχουν περιοριστεί σε μια απλή καταγραφή της υποψηφιότητας του Πέτρου Κόκκαλη ανάμεσα στα άλλα ονόματα που ανακοινώθηκαν χθες από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. 
Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ, που έσπευσε να ζητήσει την πρώτη συνέντευξη του υποψηφίου ευρωβουλευτή.
Ο Πέτρος Κόκκαλης ερωτάται για τη διαπλοκή και δίνει μια διαφορετική απάντηση από τις συνήθεις. Φροντίζοντας να εξαιρέσει τις δραστηριότητες της οικογενειακής επιχείρησης από τον ορισμό της διαπλοκής και τονίζοντας τα οφέλη για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση της εταιρείας Ιντρακόμ.
Η συνέντευξη Πέτρου Κόκκαλη στο ΑΠΕ
Ερ.: Κάποιοι αναφέρονται στην οικογένειά σας και την χαρακτηρίζουν συνώνυμη της διαπλοκής. Υποθέτω έχετε ακούσετε σχόλια του τύπου, για ελληνική εκδοχή μπερλουσκονισμού; Πώς απαντάτε σε όλα αυτά;
Απ.: Κατ' αρχάς η ελληνική εκδοχή του μπερλουσκονισμού έχει δύο συστατικά τα οποία δεν συντρέχουν στην περίπτωση της οικογένειάς μου. Πρέπει κανείς να έχει μια ποδοσφαιρική ομάδα και ΜΜΕ. Αυτά δεν τα έχουμε εμείς, τα έχουν άλλοι. Θα πρότεινα λοιπόν να ψάξουν αλλού για επίδοξους Μπερλουσκόνι.
Ας μιλήσουμε τώρα για τη διαπλοκή. Θεωρώ ότι είναι η κακοδαιμονία της λειτουργίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος από τη μεταπολίτευση και μετά. Ένα σύστημα το οποίο ναι μεν έφερε μια μεγάλη πρόοδο στην Ελλάδα, όσον αφορά την υλική κατάσταση, αλλά δεν κατάφερε να εκσυγχρονιστεί στους τομείς της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της δημοκρατίας και στη σαφή οριοθέτηση των εξουσιών.
Από την άλλη, πρόκειται για έναν κακεντρεχή χαρακτηρισμό, καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειάς μου είναι στενά συνυφασμένη με τη δημιουργία της πρώτης ελληνικής τεχνολογικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας. 
Μια εταιρεία που ξεκίνησε από την Ελλάδα και έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου, μια εταιρεία η οποία είναι το απόλυτο ελληνικό τεχνολογικό start up. 
Μιλάμε δηλαδή για μία επιχειρηματική δραστηριότητα, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα που αποφέρει έσοδα στο ελληνικό κράτος και διατηρεί την εργασία για χιλιάδες άξιους Έλληνες εργαζόμενους σε έναν κλάδο υψηλής τεχνολογίας που υποφέρει από το brain drain.»
Καρφιά και από το ΚΙΝΑΛ
Ακόμα και το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε πολύ δεικτική ανακοίνωση για την συμμετοχή του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ο κ. Τσίπρας αφού εξόντωσε την 90χρονη γιαγιά με τα τερλίκια, κατανίκησε τώρα την διαπλοκή και τα κρατικοδίαιτα οικονομικά συμφέροντα. Και προφανώς για να τα εκθέσει, τα συμπεριέλαβε  στο ευρωψηφοδέλτιο του. Συγχαρητήρια».
Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ με όπλο τον Μαρινάκη
Στις κατηγορίες περί διαπλοκής απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγοντας στην συνήθη επιθεση. Τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με τον εφοπλιστή Μαρινάκη και τα ΜΜΕ που διαθέτει:
«Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει τις επίσημες ανακοινώσεις του κ. Μαρινάκη να τις βγάζει κάποια από τις εφημερίδες του. Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι τις βγάζει και η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Τσάμπα τους πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα άλλωστε;
«Ως προς την ουσία, το να μιλά η ΝΔ για διαπλοκή, που λειτουργεί ως φερέφωνο του κ. Μαρινάκη, πάει πολύ. Γελάει ο κόσμος...».
Χαμός στα social media
Αυτές είναι όμως οι επίσημες εκδοχές της αντιπαράθεσης. Γιατί εκεί που γίνεται ο «χαμός» είναι στα κοινωνικά δίκτυα, όπου στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο, ειρωνεύονται τους δημοσιογράφους με στενές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα έγραφαν στο παρελθόν για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Κόκκαλη. 
Πρώτος και πιό δραστήριος φυσικά ο Αδωνις Γεωργιάδης που έχει βάλει στο στόχαστρό του τον Κώστα Βαξεβάνη:
Πώς τα φέρνει η ζωή ρε ⁦@KostasVaxevanis⁩ ε;....άστα! Σήμερα σε συμπονώ φίλε όλα θα σε βάλει ο Αλέξης να τα καταπιείς...
Αφορμή για το ειρωνικό σχόλιο του Αδωνι Γεωργιάδη τα παλαιότερα πολύ επιθετικά δημοσιεύματα του δημοσιογράφου αλλά και τα νεώτερα, που δείχνουν μια θεαματική στροφή των εντύπων του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την οικογένεια Κόκκαλη. Χαρακτηριστικό είναι το άθρο-αγιογραφία που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Ντοκουμέντο και με τίτλο «Πέτρος Κόκκαλης, την κεφαλή του επί πίνακι».
Στο άθρο ο άγνωστος συντάκτης που υπογράφει με το ψευδώνυμο Ι.Σ. Καριώτης έγραφε για την οικογένεια Κόκκαλη και τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες:
«...Ο Πέτρος έχει όμως και τη δική του ταυτότητα. Πρωταγωνιστής στην έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, χωρίς κάμερες και τηλεοπτικές φιγούρες, αποτελεσματικός δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, δραστήριος «οπαδός» του Ολυμπιακού σε όλες τις περιπτώσεις και ενεργός συμμέτοχος περιβαλλοντικών δράσεων, επιχειρεί να αφήσει το αποτύπωμά του όχι τόσο στις επιχειρήσεις του πατέρα του όσο στην κοινωνική ζωή της πόλης του και της χώρας. Κι αυτή του η προσπάθεια τον οδήγησε, όπως όλα δείχνουν, στην απόφαση να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.»
Η νέα εκτίμηση για την προσφορά του Πέτρου Κόκκαλη, την οικογειακή του παράδοση και την δραστηριότητα του Σωκράτη Κόκκαλη στις επιχειρήσεις, δεν φάνηκε να πείθει τους άλλους σχολιαστές του twitter που στις αναρτήσεις τους στάζουν φαρμάκι:
Πολύ καλή επιλογή ο Κόκκαλης, αντιπροσωπεύει τον λαουτζίκο! Μπορεί ο λαουτζίκος να μην έχει λεφτά αλλά μην κολλήσουμε σε λεπτομέρειες!
ΣΥΡΙΖΑ & Πλουτοκρατία για Σανοφάγους Η Γιάννα Αγγελοπουλου πήρε τον Τσίπρα από τον χεράκι να τον πάει στον Κλίντον Ο Σαββιδης βλέπει ματσάκια με τον Τσακαλώτο & θεωρεί τον Αλέξη ηγέτη βεληνεκούς Πούτιν Διακοπές με σκάφος γνωστού εφοπλιστή & τώρα Πέτρο Κόκκαλη στο €ψηφοδέλτιο
Άραγε όταν η εξεταστική της Βουλής κατηγορούσε ευθέως τον Σωκράτη Κοκκαλη ότι Ιντρακομ και Ζίμενς δρούσαν ως καρτέλ και έπαιρναν όλες τις κρατικές εργολαβίες μιζωνοντας τους πάντες, ο Πέτρος ήταν ήδη στο "δρόμο της αλληλεγγύης, της γνώσης και της βιώσιμης ανάπτυξης"; Ερώτημα
Κόκκαλη, χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη
Τι έλειπε από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και ήθελε να συμπληρώσει με την υποψηφιότητα του Κόκκαλη; Ένας εκπρόσωπος της μεγαλοαστικής τάξης; της διαπλοκής;

epirusblog.gr
5 of 5
Τεράστια αμηχανία φέρνει η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στον «βαθύ» ΣΥΡΙΖΑ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 990424795615654568
item