Άρτα: Εγκρίθηκε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Αρταίων


Άρτα: Εγκρίθηκε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Αρταίων
Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που εκπονεί ο Δήμος Αρταίων εγκρίθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αρταίων. 

Με το Σχέδιο, θα προταθούν έργα και δράσεις προς χρηματοδότηση με τελικό στόχο την επίλυση του μείζονος θέματος του κυκλοφοριακού και της ποιοτικής μετακίνησης στην πόλη, με σεβασμό στο περιβάλλον.

«Το Σχέδιο αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό, ώστε να κάνουμε τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για να αλλάξει προς το καλύτερο η καθημερινότητα της Άρτας. 

Μέσα στο Σχέδιο αντικατοπτρίζεται η ανάγκη για επιπλέον γεφυρώσεις στον Άραχθο, γεγονός που ως Δημοτική Αρχή δουλεύουμε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, έχοντας προωθήσει τη νέα Γεφύρωση στο ύψος του Τριγώνου. 

Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της Αντιπλημμυρικής προστασίας και της Οριοθέτησης του Αράχθου, θα πραγματοποιηθούν και άλλες γεφυρώσεις» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Αρταίων Κώστας Ζέρβας. 

Μεταξύ των προτάσεων που παρουσιάστηκαν είναι η διαμόρφωση μιας μέσο – μακροπρόθεσμες στρατηγικής ανάπτυξης του συστήματος μεταφορών του Δήμου με στόχο την διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου κινητικότητας με τρεις συνιστώσες:

Εκτροπή εκτός των ορίων του αστικού ιστού της πόλης, των διαμπερών κινήσεων σε καταλληλότερες διαδρομές

Μείωση του μήκους των μετακινήσεων με επιβατικών ΙΧ από/προς εξωτερικούς προορισμούς εντός του κέντρου της πόλης με εκτροπή τους προς περιμετρικούς χώρους στάθμευσης και πρόσβαση στις λειτουργίες της πόλης χρησιμοποιώντας άλλα μέσα (Δημ. Συγκοινωνία, ποδήλατο, βάδισμα)

Επέκταση των ρεαλιστικών επιλογών μέσου μετακίνησης για τις εσωτερικές μετακινήσεις και προώθηση της χρήσης Δημοσίων Συγκοινωνιών, ποδηλάτου και βαδίσματος.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η βιώσιμη κινητικότητα προάγει ένα σύστημα μεταφορών που επιτρέπει τις βασικές ανάγκες πρόσβασης και ανάπτυξης των ατόμων, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας να ικανοποιούνται με ασφάλεια, κατά τρόπο σύμφωνο με την υγεία των ανθρώπων και των οικοσυστημάτων και προάγει τη δικαιοσύνη εντός και μεταξύ των διαδοχικών γενεών.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Εγκρίθηκε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Αρταίων
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4336215515283119615
item