Κουκουλοφόροι τα έσπασαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κουκουλοφόροι τα έσπασαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νύχτα επεισοδίων το βράδυ του Σαββάτου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ομάδες κουκουλοφόρων να κάνουν επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως και στα ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο, αντίστοιχα.

Η πρώτη χρονικά επίθεση έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως στην οδό Βεΐκου, στο Κουκάκι. Η ομάδα των κουκουλοφόρων χτύπησε λίγο μετά τις 23:30 εκτόξευοντας βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών. 


Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές σε ένα περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτήριο της οδού Βεΐκου αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί.


Από τις αστυνομικές δυνάμεις, που κινητοποιήθηκαν άμεσα, προσήχθησαν δέκα άτομα τα οποία μετήχθησαν και εξετάζονται στην Ασφάλεια Αττικής.


kameno-akr3
kameno-akr
kameno-akr4
Τα έσπασαν και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην οδό Αγ. Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη


Στις 2:38, ομάδα περίπου πενήντα νεαρών εξήλθε από την πλατεία χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και κινήθηκε κατά των στατικών διμοιριών που βρίσκονταν στο τουρκικό προξενείο.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους νεαρούς κουκουλοφόρους. 


Οι ταραξίες πέταξαν περισσότερες από εκατό βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Από τις μολότοφ και τις πέτρες προκλήθηκαν φθορές σε τέσσερα σταθμευμένα ΙΧ.

kameno-akr5

Αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν ειδοποιήσει έγκαιρα τις διμοιρίες των ΜΑΤ για την προετοιμασία της επίθεσης. Στην επιχείρηση απώθησης των κουκουλοφόρων πήραν μέρος, εκτός από τα ΜΑΤ και την Ασφάλεια, αστυνομικοί των ομάδων ΟΠΚΕ και Ζ. Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μία ώρα.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο σημείο για να αποτρέψει πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς στα σταθμευμένα οχήματα. 

Δέκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ προχώρησαν σε δώδεκα προσαγωγές νεαρών εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς στην κατοχή των συγκεκριμένων ατόμων βρέθηκαν απαγορευμένες ναρκωτικές ουσίες. 


Οι δύο προσαγωγές σημειώθηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων ενώ οι υπόλοιπες αμέσως μετά τη λήξη τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Κουκουλοφόροι τα έσπασαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6513130976662621198
item