Γιάννενα: Σε τροχιά ανάδειξης το κτίριο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης Γιάννενα: Σε τροχιά ανάδειξης το κτίριο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σε τροχιά ανάδειξης το κτίριο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης

Γιάννενα: Σε τροχιά ανάδειξης το κτίριο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης
Μετά από 88 χρόνια, από το 1931 που τέθηκαν τα θεμέλια των Δημοτικών Λουτρών, το κτίριο που έγινε σε σχέδια Περικλή Μελίρρυτου και σήμερα φιλοξενεί τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη αποκτά επίσημη αρχιτεκτονική αποτύπωση. 
Η Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της ευχαριστεί «τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, για την αμεσότατη και αποτελεσματικότατη επέμβασή του στην εξεύρεση λύσης στο θέμα της αρχιτεκτονικής αποτύπωσης του κτηρίου της Βιβλιοθήκης καθώς και τον Πολιτικό Μηχανικό Κωνσταντίνο Γ. Μπάκα και τους συνεργάτες του για την άμεση υλοποίηση της, την ανιδιοτελή υποστήριξη και την άψογη επαγγελματική συνεργασία».
Έτσι, δρομολογείται πλέον η έκδοση οικοδομικής άδειας, με τα συν αυτής, σε μια προσπάθεια, αναμόρφωσης και ανάδειξης της Ζωσιμαίας, η οποία έχει ξεκινήσει εναγωνίως από το 2013.
«Θεωρούμε ότι όταν ολοκληρωθεί το έργο, το νεοκλασικό αυτό κτήριο θα λάμπει στο κέντρο των Ιωαννίνων και θα ελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες που θα έχουν πλέον πρόσβαση σε ένα σύγχρονο, ασφαλές και άρτια εξοπλισμένο κτήριο, ανταποκρινόμενο στο ιστορικό χαρακτήρα της Βιβλιοθήκης των Εθνικών μας Ευεργετών αλλά και της διαχρονικής κουλτούρας αυτής της πολυπολιτισμικής μοναδικής πόλης», τονίζεται ακόμα.
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε τροχιά ανάδειξης το κτίριο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1711754039906131456
Σχόλια
item