ΓΕΣ: "Φωτιά και ατσάλι" από τους μελλοντικούς ηγέτες του Στρατού Ξηράς - ΦΩΤΟ ΓΕΣ: "Φωτιά και ατσάλι" από τους μελλοντικούς ηγέτες του Στρατού Ξηράς - ΦΩΤΟ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΓΕΣ: "Φωτιά και ατσάλι" από τους μελλοντικούς ηγέτες του Στρατού Ξηράς - ΦΩΤΟ

ΓΕΣ: "Φωτιά και ατσάλι" από τους μελλοντικούς ηγέτες του Στρατού Ξηράς - ΦΩΤΟ
Στο πλαίσιο της χειμερινής τους εκπαίδευσης, οι μελλοντικοί ηγέτες της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων εκτελούν ασκήσεις σε όλη την επικράτεια της χώρας, προκειμένου να αυξήσουν την γνώση τους επί συνθηκών πεδίου επιχειρήσεων και ενίσχυσης των δυνατοτήτων και ικανοτήτων τους.

Αυτή τη φορά οι Ευέλπιδες εκτέλεσαν στρατιωτικές ασκήσεις, που περιείχαν στο πρόγραμμά τους βολές, ρίψη με χειροβομβίδες αλλά και όλμους κάτω υπό ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΣ: 

Το διάστημα από 28 Ιανουαρίου έως 22 Φεβρουαρίου 2019, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), εκτέλεσε αριθμό βολών και διεξήγαγε ασκήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια, στο πλαίσιο της χειμερινής εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, οι Ευέλπιδες της Ιης και ΙΙας Τάξης εκτέλεσαν βολές φορητού οπλισμού, ασκήθηκαν στη ρίψη χειροβομβίδας και οπλοβομβίδας και διεξήγαγαν Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) στο Πεδίο Ασκήσεων Υμηττού.

Οι Ευέλπιδες της ΙΙΙης Τάξης εκτέλεσαν βολές με όλμους και πολυβόλο ημέρα και νύχτα από Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) στο ΠΒ Αυλώνα Αττικής. Επιπλέον, συνεκπαιδεύτηκαν με τμήματα της Αεροπορίας Στρατού και των Ειδικών Δυνάμεων στη διεξαγωγή αεροκίνητων και αμφίβιων επιχειρήσεων.

Οι Ευέλπιδες της ΙVης Τάξης διεξήγαγαν ΤΑΜΣ όλες τις φάσεις των επιχειρήσεων, εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα ορεινού αγώνα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα και Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) στον Όλυμπο.

Επιπλέον, Ευέλπιδες όλων των Τάξεων εκπαιδεύτηκαν στο Σχολείο Παροχής Α΄ Βοηθειών Πεδίου Μάχης (TCCC).

Δείτε φωτογραφίες:
epirusblog.gr
5 of 5
ΓΕΣ: "Φωτιά και ατσάλι" από τους μελλοντικούς ηγέτες του Στρατού Ξηράς - ΦΩΤΟ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8408901326276160219
Σχόλια
item