Γιάννενα: Θερινό Σινεμά στα Παλιά Σφαγεία από το Πνευματικό Κέντρο (με λίγο πρόωρη ανακοίνωση…) Γιάννενα: Θερινό Σινεμά στα Παλιά Σφαγεία από το Πνευματικό Κέντρο (με λίγο πρόωρη ανακοίνωση…) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Θερινό Σινεμά στα Παλιά Σφαγεία από το Πνευματικό Κέντρο (με λίγο πρόωρη ανακοίνωση…)

Γιάννενα: Θερινό Σινεμά στα Παλιά Σφαγεία από το Πνευματικό Κέντρο (με λίγο πρόωρη ανακοίνωση…)
Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου με αντικείμενο την παρουσίαση του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου και του Πανοράματος του Ελληνικού Κινηματογράφου
Στην συνέντευξη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο Πρόεδρος του Πνευματικό Κέντρου κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος, ο υπεύθυνος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου κ. Γιώργος Μακρής και ο συνεργάτης λειτουργίας του δημοτικού κινηματογράφου κ. Λυκιαρδόπουλος, οι οποίοι μίλησαν για τις δύο διοργανώσεις, ωστόσο η πράγματι σημαντική ανακοίνωση της λειτουργίας Θερινού Κινηματογράφου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Παλιών Σφαγείων, το ερχόμενο καλοκαίρι, γίνεται αρκετά νωρίς, με προφανή σκοπιμότητα προεκλογικής αξιοποίησης της όλης πρωτοβουλίας…
Θερινό Σινεμά επιτέλους!
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας αναφερόμενος στη διοργάνωση του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου σημείωσε πως πρόκειται για υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις και πως με τον Κινημτογράφο δίνεται η δυνατότητα στους Γιαννιώτες, μετά από πολλά – πολλά χρόνια, να απολαύσουν κινηματογραφικές ταινίες, με ιδανικές συνθήκες κάτω από τα αστέρια.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Γκόγκος τόνισε ότι ένα μητροπολιτικό κέντρο, όπως τα Ιωάννινα, δεν είναι δυνατόν να μην έχει θερινό σινεμά, μια τόσο αγαπημένη συνήθεια.
«Με τις αποφάσεις του το Διοικητικό μας Συμβούλιο ενέκρινε την πρότασή μας για την χωροθέτηση και την λειτουργία του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου και μάλιστα αποφάσισε να τον αφιερώσει σε έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του κόσμου, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο» τόνισε με τη διαχρονική σχέση του Αγγελόπουλου με τα Ιωάννινα να είναι γνωστή.
«Η πολιτική μας για το Σινεμά, ολοκληρώνεται με τη δημιουργία του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» την τελική μορφή του οποίου, σας παρουσιάζουμε σήμερα. 
Καλύπτουμε έτσι το σημαντικό κενό που υπάρχει στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή και δίνουμε την δυνατότητα για την παρακολούθηση τόσο των νέων κυκλοφοριών, όσο και ειδικών αφιερωμάτων και θεματικών ενοτήτων» σημείωσε ο κ. Γκόγκος. 
Χωροθετείται ως συμπλήρωμα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημ. Χατζής», αξιοποιώντας τις υποδομές και τις διευκολύνσεις του, όπως χώροι υγιεινής, ηλεκτρικές παροχές, πυρασφάλεια κλπ. 
Θα λειτουργεί τους θερινούς μήνες και θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενεί και μουσικές εκδηλώσεις, παραστάσεις κλπ, μια και θα διαθέτει κατάλληλη σκηνή, τεχνικό εξοπλισμό και 400 περίπου θέσεις. Δεν θα επεμβαίνει καθόλου στην αισθητική του χώρου, αξιοποιώντας το πράσινο και τα δέντρα του χώρου, αρμονικά δεμένα με εικόνες των κτηρίων του Πολυχώρου. 
Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η ανάπτυξη των εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, ώστε όλα να είναι έτοιμα με τον ερχομό της θερινής περιόδου. Τέλος, η γειτνίαση με την αίθουσα «Δημ. Χατζής» επιτρέπει την πραγματοποίηση προβολών, ακόμα και σε περίπτωση ξαφνικής μπόρας. 
Το πρόγραμμα
Ο κ. Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, παραγωγός και μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου χαιρέτισε την απόφαση του Πνευματικού Κέντρου και του Δήμου Ιωαννιτών να αναβιώσουν μια αγαπημένη συνήθεια, με σύγχρονο τρόπο λειτουργίας και επιγραμματικά αναφέρθηκε στις βασικές λεπτομέρειες της λειτουργίας του. «Είναι ένας εξαιρετικός χώρος, στο κέντρο και με ελεύθερο parking. 
Το Πνευματικό Κέντρο φροντίζει το χώρο, τα καθίσματα  και την υποδομή, εμείς θα προμηθεύσουμε με δικά μας έξοδα, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ήχο, οθόνη. Θα έχουμε εξασφαλίσει τέλεια ποιότητα ήχου και εικόνας dcp, surround sound, dolby digital  κλπ Ας σημειωθεί ότι η δική μας επένδυση στα Γιάννενα υπερβαίνει τις 45.000 €» όπως είπε.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ταινίες πρώτης προβολής, αγαπημένες ταινίες του χειμώνα που πέρασε, αλλά και κλασσικές ελληνικές και ξένες ταινίες. Και βέβαια αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες ή θεματικές ενότητες.  
Πανόραμα Κινηματογράφου
Στη συνέχεια ο κ. Γκόγκος αναφέρθηκε στο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. «Αυτές τις μέρες έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στην πόλης μας την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου παρουσιάζοντας στον ίδιο χώρο ένα Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου. 
Ο θεσμός της Ακαδημίας «10 Χρόνια 10 Πόλεις» εστιάζει και στα Ιωάννινα. Το αφιέρωμα ξεκίνησε την Δευτέρα 18 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 24 Μαρτίου με 2 ταινίες μεγάλου και μια μικρού μήκους κάθε μέρα» είπε.
Παράλληλα σήμερα το απόγευμα στις 6 είναι προγραμματισμένη και μια εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Το ελληνικό σινεμά και το κοινό του» με τη συμμετοχή του κ. Μακρή.
Το λόγο έλαβε τέλος, ο κ. Γιώργος Μακρής, που αναφέρθηκε στο έργο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την υποστήριξη του Ελληνικού Σινεμά και ιδιαίτερα στην δράση «10 Χρόνια – 10 Πόλεις». Ευχαρίστησε το Πνευματικό Κέντρο για τη συνεργασία και αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα προβολών του αφιερώματος.
«Τέλος να σας θυμίσω ότι ένας ακόμα σπουδαίος καλλιτέχνης θα εμφανιστεί στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου στο πλαίσιο του κύκλου μας «Μεγάλοι Ερμηνευτές», ο διαχρονικός Κώστας Χατζής
Ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός και Ερμηνευτής Κώστας Χατζής, σφράγισε μια ολόκληρη εποχή , υπηρετώντας πιστά και με διεισδυτικό λόγο το κοινωνικό τραγούδι για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.
Με ένα τρόπο ξεχωριστό – μ’ εκείνη την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του – όταν βρίσκεται απέναντι στο κοινό επικοινωνεί μ’ έναν μοναδικό τρόπο μαζί του.
Ο Κώστας Χατζής θα παρουσιάσει την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 9 μμ στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»  ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι μέσα στον χρόνο και με  τη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων αλλά και της μουσικής των τραγουδιών του  που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή , θα μας «θυμίσει» ποιοι είμαστε και πώς να ονειρευόμαστε  βλέποντας την …γη σαν ζωγραφιά από ψηλά!.» κατέληξε ο κ. Γκόγκος.
 pbnews.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Θερινό Σινεμά στα Παλιά Σφαγεία από το Πνευματικό Κέντρο (με λίγο πρόωρη ανακοίνωση…)
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7587094319594064108
Σχόλια
item