Θεσπρωτία: Ύμνος στη γυναίκα η εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Θεσπρωτίας Θεσπρωτία: Ύμνος στη γυναίκα η εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Θεσπρωτίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ύμνος στη γυναίκα η εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Θεσπρωτίας

Θεσπρωτία: Ύμνος στη γυναίκα η εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Θεσπρωτίας
Ύμνος στη γυναίκα ήταν η εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Θεσπρωτίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019. 

Στις ομιλίες τους η ασκούμενη δικηγόρος Ιωάννα Τσώνη και η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, που η επιλογή τους ως ομιλητριών, αποδείχθηκε άριστη, τόνισαν πως οι γυναίκες  καθημερινά προσπαθούν σε δύσκολες συνθήκες να αντεπεξέλθουν στα απαιτητικά καθήκοντά τους, στις σπουδές τους, στην εργασία τους, στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, στον αγώνα για διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής. 

Και διεκδικούν ίσες ευκαιρίες στη ζωή και στον ελεύθερο χρόνο. 

Η δίκαιη ανταμοιβή των όσων η μάνα, η σύζυγος, η εργαζόμενη, συνεισφέρει στον ιδιωτικό και τον δημόσιο βίο εξακολουθεί να αποτελεί στοίχημα για όλους μας. 

Μέχρι να φθάσει ημέρα που θα πάψει να καταλαμβάνει χαμηλότερες θέσεις, να είναι χαμηλότερα αμειβόμενη, χαμηλότερα συνταξιοδοτούμενη, και κυρίως μέχρι να πάψει να αποτελεί θύμα βαρβαροτήτων, έχουμε όλοι χρέος απέναντί της.  

Στην εκδήλωση, που περιελάμβανε τραγούδια, ποιήματα, οπτικοακουστικό υλικό, ενώ φιλόλογοι διάβασαν λογοτεχνικά αποσπάσματα, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Θωμάς Δημητρίου, η δημοτική σύμβουλος Αλέκα Κοτσώνη, ο πρώην νομάρχης Νίκος Τσώνης κ. ά. 
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ύμνος στη γυναίκα η εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Θεσπρωτίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5698338335010726938
Σχόλια
item