Άρτα: Κεντρικά Τζουμέρκα - Επιστολή διαμαρτυρίας για την κοπή ελάτων στον Καταρράκτη Άρτα: Κεντρικά Τζουμέρκα - Επιστολή διαμαρτυρίας για την κοπή ελάτων στον Καταρράκτη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Κεντρικά Τζουμέρκα - Επιστολή διαμαρτυρίας για την κοπή ελάτων στον ΚαταρράκτηΆρτα: Κεντρικά Τζουμέρκα - Επιστολή διαμαρτυρίας για την κοπή ελάτων στον Καταρράκτη
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων απέστειλε ο Δημότης Κεντρικών Τζουμέρκων και υποψήφιος δημοτικό σύμβουλος με την παράταξη "Τζουμερκιώτικη Δημοτική Πορεία" του Χρήστου Χασιάκου, Νικόλαος Τζουμάκας...

Στην επιστολή του ο κ. Τζουμάκας κάνει λόγο για αδικαιολόγητη κοπή ελάτων, από την Δημοτική αρχή, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καταρράκτη.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για την αδικαιολόγητη κοπή τριών ελάτων από τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στην Τ.Κ. Καταρράκτη.

Η διατήρηση και αύξηση του πρασίνου στο χωριό μας, που πασχίζουμε να διατηρήσουμε την φυσική του ομορφιά είναι μονόδρομος. Χρειάζεται ορθολογική διαχείριση με συνέπεια και γνώμονα, όχι μόνο τη φύτευση, αλλά και την μετέπειτα συντήρηση και φροντίδα τους. Τα δέντρα είναι επένδυση ζωής.

Αντίθετα όμως σε αυτή την κατεύθυνση και μετά λύπης μου, διαπίστωσα, ότι χωρίς να γίνει κανένας διάλογος με τους τοπικούς φορείς και Συλλόγους και χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση αρμοδίου οργάνου (π.χ. Τοπικό Συμβούλιο), υπηρεσία του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων προχώρησε στο κόψιμο τριών ελάτων που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καταρράκτη, πράξη με την οποία διαφωνώ κάθετα και ανυποχώρητα, διότι καταστράφηκε μέρος ενός σημαντικού πνεύμονα πρασίνου και μια όαση δροσιάς στην κοινότητα, καθώς και προστασίας, απορρόφησης της σκόνης και των θορύβων από τα διερχόμενα τροχοφόρα, αλλά και της καλαισθησίας του χωριού μας.

Ίσως πρέπει να γίνει κατανοητό, έστω και τώρα που διανύουμε τους τελευταίους μήνες της παρούσας Δημοτικής Αρχής, ότι σε κανένα χωριό του Δήμου μας, δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να παρεμβαίνει χωρίς την σύμφωνη γνώμη των κατοίκων σε μια τόσο σημαντική παρέμβαση. Πόσο μάλλον μπροστά από ένα πολιτιστικό στολίδι, όπως είναι το Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού μας.

Παρόλο που η ζημιά δυστυχώς, έχει γίνει, ζητούμε την άμεση φύτευση τριών καινούργιων ελάτων στην θέση αυτών που κόπηκαν. 

Επίσης, θα ήθελα να μου κοινοποιήσετε, αν υπάρχει, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πάρθηκε για την κοπή των τριών δέντρων με σκοπό να ενημερωθούμε με πιο σκεπτικό εγκρίθηκε και προχώρησε η συγκεκριμένη πράξη".

Με εκτίμηση,
Νικόλαος Αλεξ. Τζουμάκας
Δημότης Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων

Picture

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Κεντρικά Τζουμέρκα - Επιστολή διαμαρτυρίας για την κοπή ελάτων στον Καταρράκτη
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2056325404381053517
Σχόλια
item