Η γειτονιά του Παρισιού που δεν θέλει τους τουρίστες

Η γειτονιά του Παρισιού που δεν θέλει τους τουρίστες
Ο Rue Cremieux, ο πιο χρωματιστός δρόμος του Παρισιού είναι και ο πιο… instagram-ικός τα τελευταία χρόνια, καθώς τα υπέροχα χρώματα των κτηρίων του γράφουν τέλεια στο φακό του κινητού των ταξιδιωτών που, εκτός από την Πόλη του Φωτός, λατρεύουν και τα social media.

Πρόκειται για έναν γραφικό πεζόδρομο στο 12o διαμέρισμα, «κρυμμένο» από τα μαζικά τουριστικά βλέμματα μακριά από το Σηκουάνα, όπου τα κτήρια που τον πλαισιώνουν είναι βαμμένα σχεδόν με όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου!

Ο μικρός και πανέμορφος χρωματιστός δρόμος αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του Instagram που επισκέπτονται το λαμπερό Παρίσι, με αποτέλεσμα να συνωστίζεται αμέτρητος κόσμος σε αυτόν, προκειμένου να βγάλει την χαρακτηριστική φωτογραφία.
Κάτι που άρχισε να ενοχλεί ιδιαιτέρως του κατοίκους της γειτονιάς, οι οποίοι ζητούν από τις δημοτικές αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας να λάβει τα μέτρα της και να απομακρύνει τα… «ζόμπι» των hastags, που εμφανίζονται εδώ ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Έτσι, αυτό που ζητούν από τις αρχές είναι να απαγορευτεί η είσοδος στο γραφικό δρόμο τόσο κατά τις νυχτερινές ώρες κοινής ησυχίας, όσο και κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου αλλά και της λεγόμενης «μπλε ώρας» (σούρουπο), ιδιαιτέρως αγαπητής στους φανατικούς των social media.
epirusblog.gr
5 of 5
Η γειτονιά του Παρισιού που δεν θέλει τους τουρίστες
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1418092402650489560
item