Τραγωδία στο λούνα παρκ Ελληνικού: Ποινή έξι μηνών με αναστολή στους δύο υπεύθυνους Τραγωδία στο λούνα παρκ Ελληνικού: Ποινή έξι μηνών με αναστολή στους δύο υπεύθυνους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τραγωδία στο λούνα παρκ Ελληνικού: Ποινή έξι μηνών με αναστολή στους δύο υπεύθυνους

Τραγωδία στο λούνα παρκ Ελληνικού: Ποινή έξι μηνών με αναστολή στους δύο υπεύθυνους
Ποινή έξι μηνών με αναστολή επέβαλε το πρωτοβάθμιο κακουργιοδικείο στους δύο υπευθύνους του λούνα παρκ στο Ελληνικό για το τραγικό δυστύχημα που έγινε τον Απρίλιο του 2014.
Τότε είχε χάσει τη ζωή του ο 13χρονος Βασίλης Ζωγράφου, ενώ είχε τραυματιστεί σοβαρά η 11χρονη αδελφή του.
Το δικαστήριο δεχόμενο ανάλογη εισαγγελική πρόταση, μετέτρεψε την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία που είχε απαγγελθεί για τον θάνατο του παιδιού σε πλημμέλημα - απόφαση που λειτούργησε ευνοϊκά στις ποινές των δύο βασικών κατηγορουμένων.
Με την απόφασή τους, οι δικαστές κήρυξαν ενόχους τον διαχειριστή του χώρου και τον ιταλικής υπηκοότητας διαχειριστή και συντηρητή των παιχνιδιών, για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και επικίνδυνης σωματικής βλάβης από αμέλεια, αντί της ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο.
Ένοχο επίσης έκριναν έναν ακόμη κατηγορούμενο, ο οποίος φυγοδικεί, για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια, στον οποίο επέβαλαν ποινή 2 ετών με αναστολή.
Άλλοι δύο κατηγορούμενοι, εργαζόμενοι στον χώρο, πακιστανικής καταγωγής , κρίθηκαν αθώοι.
Το δυστύχημα είχε γίνει όταν 13χρονος και η αδελφή του θέλησαν να παίξουν σε μια πισίνα με φουσκωτές μπάλες και μπήκαν σε μία από αυτές. Ξαφνικά φύσηξε δυνατός άνεμος, που παρέσυρε την τεράστια μπάλα.
Η μπάλα αιωρήθηκε χτυπώντας σε κιγκλιδώματα και τελικά έπεσε με δύναμη και σφηνώθηκε σε παρακείμενο παιχνίδι με κρεμαστές κούνιες. Το αγόρι υπέστη θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ η αδελφή του θλάση στον πνεύμονα. 

epirusblog.gr
5 of 5
Τραγωδία στο λούνα παρκ Ελληνικού: Ποινή έξι μηνών με αναστολή στους δύο υπεύθυνους
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2459777774734746857
Σχόλια
item