Μήπως είστε περισσότερο ανταγωνιστικοί από ό,τι πρέπει;

Μήπως είστε περισσότερο ανταγωνιστικοί από ό,τι πρέπει;
Τα παρακάτω σημάδια δείχνουν πως είστε περισσότερο ανταγωνιστικοί από ό,τι χρειάζεται και πρέπει κάτι να κάνετε για αυτό.

Προσπαθείτε διαρκώς να ξεπεράσετε τους άλλους

Είτε πρόκειται για τις προσωπικές σας σχέσεις είτε για τις σχέσεις σας με συναδέλφους, φαίνεται πως συνεχώς προσπαθείτε να «κερδίσετε» τους άλλους και να πετύχετε ακόμη περισσότερα. Ο ανταγωνισμός σίγουρα μας βοηθά να εξελιχθούμε, όμως δεν είναι απαραίτητο να ανταγωνιζόμαστε διαρκώς τους άλλους για να πετύχουμε επιπλέον στόχους. 

Ζηλεύετε τα επιτεύγματα των άλλων ανθρώπων

Σε συνέχεια της προηγούμενης συμπεριφοράς, έρχονται και τα συναισθήματα ζήλιας για ό,τι καλό έχει επιτύχει κάποιος από το περιβάλλον μας. Αν διαρκώς συγκρίνετε τον εαυτό σας και τα όσα έχετε καταφέρει με τους άλλους και νιώθετε ζήλια για τα επιτεύγματά τους, τότε κάτι δεν πάει και τόσο καλά. 

Δεν ανέχεστε την ήττα και έχετε μανία να είστε σωστοί

Υπάρχουν φορές που μπορεί να κάνετε στη δουλειά λάθη. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είστε ικανοί ή πως είστε οι τέλειοι και δεν δικαιούστε να ακούσετε μία παρατήρηση. Είναι σημαντικό να αποδεχόμαστε τα λάθη μας και να προχωράμε, για να βελτιωθούμε και να εξελιχθούμε. 

Πιέζετε συνεχώς τον εαυτό σας να κατακτήσετε την κορυφή

Όπως είπαμε και παραπάνω είναι καλό να έχετε υψηλούς στόχους και να τους πραγματοποιείτε με πλάνο, πολλή προσωπική δουλειά και προετοιμασία. Όμως όταν πιέζετε τον εαυτό σας αδιάκοπα για να τα καταφέρετε, ανεξάρτητα από το πιο θα είναι το κόστος για εσάς και τους γύρω σας, τότε πρέπει να ξανασκεφτείτε κάποια πράγματα.

Χαίρεστε όταν οι άλλοι αποτυγχάνουν

Είναι πραγματικά λυπηρό να αντλούμε ευχαρίστηση από τις αποτυχίες των άλλων. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά μαρτυρά πως εκτός από παραπάνω ανταγωνιστικοί, είμαστε και λίγο κακούληδες, γεγονός που μας απομακρύνει από το να γίνουμε ουσιαστικά πιο καλοί άνθρωποι. 
epirusblog.gr
5 of 5
Μήπως είστε περισσότερο ανταγωνιστικοί από ό,τι πρέπει;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1585676164887216894
item