Γιάννενα: Τα Γιάννενα χρωστούν πολλά σε Πυρσινέλλα – Γεροντικό! Γιάννενα: Τα Γιάννενα χρωστούν πολλά σε Πυρσινέλλα – Γεροντικό! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τα Γιάννενα χρωστούν πολλά σε Πυρσινέλλα – Γεροντικό!

Γιάννενα: Τα Γιάννενα χρωστούν πολλά σε Πυρσινέλλα – Γεροντικό!

Το έργο και η μεγάλη προσφορά των Βασιλείου Πυρσινέλλα, Ελένης και Αρσένη Γεροντικού προς την πόλη των Ιωαννίνων τιμήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Τμήμα Κληροδοτημάτων του Δήμου Ιωαννιτών στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής». 

Όπως τόνισε η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα Κληροδοτήματα Γεωργία Γιώτη, η οποία είχε και την ευθύνη της εκδήλωσης, ο Βασίλειος Πυρσινέλλας και ο Αρσένης Γεροντικός διέθεσαν τις περιουσίες τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και πιο συγκεκριμένα για την προαγωγή του πολιτισμού της πόλης μας με την ανέγερση Πνευματικού Κέντρου και για την εκπλήρωση των πολιτιστικών σκοπών αυτού. 

Άνθρωπος της αυτοδιοίκησης ο Πυρσινέλλας, εμπιστεύτηκε την περιουσία του στην τοπική αυτοδιοίκηση προς όφελος των συνδημοτών του, γνωρίζοντας ο ίδιος την χρηστή αλλά και αποδοτική διαχείριση από την πλευρά του Δήμου. Το παράδειγμά του ακολούθησαν ο Αρσένης και η Ελένη Γεροντικού. «Χρέος μας να αναδείξουμε το μεγαλείο τους και να κάνουμε γνωστότερη την ευποιία τους. 

Οι κοινωφελείς περιουσίες αποτελούν τεράστιο κεφάλαιο για το Δήμο μας. Τομείς όπως ο πολιτισμός, η πρόνοια, κοινωνική μέριμνα και η εκπαίδευση ενισχύονται οικονομικά με αρκετά μεγάλα ποσά ετησίως ενώ ακίνητα κληροδοτημάτων έχουν δώσει λύση στέγασης δομών του Δήμου», σημείωσε η κ. Γιώτη. 

Οι χαιρετισμοί Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, αναφερόμενος στις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος για την ανάδειξη των Ευεργετών και την όσο καλύτερη διαχείριση της περιουσίας που του κληροδότησαν, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος, αναφέρθηκε στο ρόλο που συνεχίζουν να διαδραματίζουν οι αποφάσεις που έλαβαν οι Ευεργέτες της πόλης καθορίζοντας σε ένα μεγάλο βαθμό και την πορεία της. 

Η εκδήλωση, η οποία πλαισιώθηκε μουσικά από το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, συνεχίστηκε με τη Μαίρη Ζάγκλη- Μπόζιου, ΕΕΔΙΠ του τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, και το Νικόλαο Γεροντικό, συγγενή των ευεργετών, οι οποίοι παρουσίασαν άγνωστες πτυχές από τη ζωή και το έργο των Ευεργετών.

proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα Γιάννενα χρωστούν πολλά σε Πυρσινέλλα – Γεροντικό!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 510709524016291574
Σχόλια
item