Γιάννενα: Γρήγοροι ρυθμοί για την Πράξη Εφαρμογής Γιάννενα: Γρήγοροι ρυθμοί για την Πράξη Εφαρμογής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Γρήγοροι ρυθμοί για την Πράξη Εφαρμογής

Γιάννενα: Γρήγοροι ρυθμοί για την Πράξη Εφαρμογής
Με γρήγορους ρυθμούς «τρέχουν» πλέον οι διαδικασίες για το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο Δροσιάς – Πεντέλης –Τσιφλικόπουλου, στο πλαίσιο σύνταξης της μελέτης για την Πράξη εφαρμογής.
Παρουσία των αρμόδιων αντιδημάρχων του κ. Βίνη και της κας Βασιλείου, το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος και τα μέλη του απεύθυναν κάλεσμα στους κατοίκους, να υποβάλλουν το γρηγορότερο τις δηλώσεις ιδιοκτησιών.
Ο αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας Γ. Βίνης Γεώργιος και η αντιδήμαρχος Πρασίνου και Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας κυκλοφοριακών και συγκοινωνιακών θεμάτων και αντιπρόεδρος του συλλόγου, Ελένη Βασιλείου κάλεσαν τους κατοίκους των περιοχών «να μην καθυστερήσουν στην υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας» καθώς όπως υπογράμμισαν «αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την  ολοκλήρωσης όλων των σταδίων ένταξης της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης , που είναι άλλωστε για όλους προτεραιότητα, αφού μέσα από αυτή  τη διαδικασία περνά η αναβάθμιση της περιοχής και η βελτίωση των συνθηκών και του επιπέδου ζωής των κατοίκων. 
Η κα. Βασιλείου και ο κ. Βίνης αναφέρθηκαν στην σημασία των ενεργειών ώστε αμέσως μετά να προχωρήσουν αναπλάσεις χώρων, χώρων αναψυχής, πλατειών, διανοίξεις δρόμων και άλλα έργα υποδομής. 
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιώργος Πέτρου κάλεσε τους έχοντες δικαίωμα κυριότητας και νομής σε ακίνητα που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο των περιοχών Δροσιάς – Πεντέλης – Τσιφλικόπουλου και Ζευγαριών να υποβάλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας στην Δ/νση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δήμου στα πλαίσια της σύνταξης της μελέτης της πράξης εφαρμογής.    
Μάλιστα, για το λόγο αυτό, όπως είπε, πριν από λίγες διοργανώθηκε , με πρωτοβουλία του Συλλόγου, ενημέρωση των κατοίκων Δροσιάς  και Πεντέλης για το θέμα  με τη συμμετοχή  και εκπροσώπων του Δήμου Ιωαννιτών.  
«Μετά την εκτενή παρουσίαση του θέματος, ακολούθησε συζήτηση, υποβλήθηκαν πολλά ερωτήματα, διατυπώθηκαν προβληματισμοί,  εξωτερικεύτηκαν φοβίες, δόθηκαν πειστικές απαντήσεις, επισημάνθηκε η υποχρέωση εκ του νόμου, για την υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας και  οι συνέπειες για την μη υποβολή τους, τονίστηκε η αναγκαιότητα για την έγκαιρη υποβολή τους και  διευκρινίστηκαν  οι προοπτικές  και τα περαιτέρω στάδια του θέματος.
Υπήρξε ακόμη δημόσια δέσμευση ότι οι δηλώσεις ιδιοκτησίας θα γίνουν δεκτές και μετά την 28η Μαρτίου», ανέφερε ο κ. Πέτρου . 
Ο Σωκρ. Μπαλάφας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δροσιάς –Πεντέλης ευχαρίστησε τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και τη δημοτική αρχή για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που ήταν πάγιο αίτημα ετών. 

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Γρήγοροι ρυθμοί για την Πράξη Εφαρμογής
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7879749771567565823
Σχόλια
item