Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που διοργανώνεται από τις πρεσβείες της Γαλλίας σχεδόν σε όλες τις χώρες του πλανήτη, κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.
Ο τρόπος για να αναδειχθεί και παράλληλα να τιμηθεί η γαλλική γαστρονομία είναι η δημιουργία ενός μενού από τη γαλλική κουζίνα.
Σε κάθε περιοχή όμως δίνεται η δυνατότητα και ενισχύεται η πρωτοβουλία ώστε η γαλλική κουζίνα να ενισχύεται και από την τοπική κουζίνα.
Στην περιοχή των Ιωαννίνων, του Ζαγορίου και του Μετσόβου συνολικά οκτώ εστιατόρια θα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση για την οποία μίλησε η υποπρόξενος της Γαλλίας, εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας στα Γιάννενα Ελένη Παγκρατίου, αλλά και εκπρόσωποι των καταστημάτων εστίασης που μετέχουν στη φετινή διοργάνωση.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ele.gr