Γιάννενα: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Προτεραιότητα η αναβάθμιση των δομών ειδικής αγωγής

Γιάννενα: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Προτεραιότητα η αναβάθμιση των δομών ειδικής αγωγής

Ο Θ. Μπέγκας, επισκέφθηκε το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο, αλλά και το Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου 

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ιωαννίνων και το Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου επισκέφτηκε προχθες το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, Βούλα Τσίλη.


Η επίσκεψη και στα δύο σχολεία έγινε μετά την πρόσκληση των Διευθύνσεων τους. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την βελτίωση των συνθηκών και της προσβασιμότητας στον χώρο, με τον Δήμαρχο να δεσμεύεται για άμεση λύση.


«Η επίσκεψή μου σε μια σχολική δομή ειδικής αγωγής αποδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής σε τέτοιες δομές γιατί πιστεύω πως είναι υποχρέωση μιας σύγχρονης και προοδευτικής κοινωνίας να υποστηρίζει τη δράση τους. Τέθηκε μια σειρά ζητημάτων από τη Διεύθυνση του σχολείου που αφορούν την βελτίωση της λειτουργίας του. 


Εμείς με ρεαλισμό βάζουμε ως προτεραιότητα την δημιουργία ανεξάρτητης πρόσβασης στο χώρο του σχολείου και στη δημιουργία ενός χώρου κηπουρικής που είναι αναγκαίος για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 

Θα συνεχίσουμε βέβαια και με άλλες παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες, αλλά απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο για να υλοποιηθούν», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας, δίνοντας παράλληλα και τα εύσημα στους εκπαιδευτικούς για τη «συγκινητική τους προσπάθεια».

Από την μεριά της, η κ. Καλτσούνη αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την επίσκεψη, υπογράμμισε πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της ο Δήμος Ιωαννιτών και ιδιαίτερα η κ. Τσίλη που είναι υπεύθυνη για θέματα παιδείας στάθηκε στο πλευρό της.


Στις δηλώσεις της μάλιστα κάλεσε την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει τις δομές ειδικής αγωγής τονίζοντας ότι «δεν αποτελούν απόκλιση αλλά μέρος της κανονικότητας».


Στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου ο Δήμαρχος και η πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής συναντήθηκαν με την Διευθύντρια, Ελένη Κωλέτση, και μέλη του διδακτικού προσωπικού.


Και σε αυτή τη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις κτιριακές υποδομές, με τον κ. Μπέγκα να κάνει γνωστό πως για την αυλή του σχολείου υπάρχει ήδη έτοιμη πρόταση στον «Φιλόδημο» προκείμενου να αναβαθμιστεί.


Τέλος, τέθηκαν κι άλλες συγκεκριμένες προτεραιότητες για αναγκαίες παρεμβάσεις σε ένα σχολείο που αριθμεί περισσότερους από 170 μαθητές και εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή όπως είναι το Σταυράκι.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Προτεραιότητα η αναβάθμιση των δομών ειδικής αγωγής
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3956624766227444536
item