Γιάννενα: Από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Όαση Γιάννενα: Από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Όαση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Όαση

Γιάννενα: Από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Όαση
Στους χώρους της «Όασης», στην κεντρική λειτουργεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων η περιοδική ομαδική φωτογραφική έκθεση «Φωτο-ματιές στο Μουσείο».
Αυτός είναι ο τρίτος σταθμός της καινοτόμου βιωματικής δράσης που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων τον Μάρτιο του 2018 σε συνεργασία με τις φωτογραφικές ομάδες Φωτογραφική Ομάδα Ιωαννίνων, Φωτογραφικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΦΩ.Σ.Π.Ι.), Φωτογραφιστές και Φωτόραση,  με σκοπό να ενδυναμωθεί η σχέση και η αλληλεπίδραση του Μουσείου με την κοινωνία. 
Το απτό αποτέλεσμά της, η φωτογραφική έκθεση, παρουσιάστηκε το 2018 αρχικά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων και ακολούθως στην Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας.
Οι 43 δημιουργοί, πολίτες των Ιωαννίνων που αγαπούν και εκφράζονται μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας, με τις εικαστικές ματιές τους ερμηνεύουν ποικίλα αρχαιολογικά ευρήματα διαφόρων εποχών και «ανασυνθέτουν» μικρές ή μεγάλες ιστορίες για τις κοινωνίες και τους πολιτισμούς του παρελθόντος της Ηπείρου. 
Επιπρόσθετα, καταθέτουν οπτικές για το ίδιο το κτήριο-κέλυφος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων, έργο, όπως και η Όαση, του πρωτοπόρου μοντερνιστή αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη.     
Η νέα αυτή φιλοξενία της έκθεσης «Φωτο-ματιές στο Μουσείο», στην καρδιά της πόλης, γίνεται αφορμή να «συναντηθούν» για πρώτη φορά τα δύο σημαντικά τοπόσημα που σηματοδότησαν πριν μισό αιώνα μια κομβική περίοδο εξωστρέφειας και μετασχηματισμού του αστικού ιστού.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Όαση
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6577278143549849946
Σχόλια
item