Γιάννενα: Πολλαπλά τα οφέλη για τα Γιάννενα από το «οικοσύστημα» επιχειρήσεων τεχνολογίας! Γιάννενα: Πολλαπλά τα οφέλη για τα Γιάννενα από το «οικοσύστημα» επιχειρήσεων τεχνολογίας! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Πολλαπλά τα οφέλη για τα Γιάννενα από το «οικοσύστημα» επιχειρήσεων τεχνολογίας!

Γιάννενα: Πολλαπλά τα οφέλη για τα Γιάννενα από το «οικοσύστημα» επιχειρήσεων τεχνολογίας!
«Δεν μπορεί παρά να νιώθει κάποιος αισιόδοξος για το γεγονός ότι στην περιοχή των Ιωαννίνων τείνει να δημιουργηθεί ένα “οικοσύστημα” επιχειρήσεων τεχνολογίας πληροφοριών, τηλεπικοινωνίας και τεχνολογικών εφαρμογών. 
Ιδιαίτερα σήμερα, που βιώνουμε τη διαρθρωτική κατάρρευση του παραγωγικού ιστού της χώρας μας, καλούμαστε να γυρίσουμε σελίδα και να εδραιώσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που θα ξεφεύγει από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του κρατισμού». 
Αυτό τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο υποψ. βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής, πρ. Πρύτανης Κώστας Γάτσιος, ο οποίος, πραγματοποιώντας έναν κύκλο επισκέψεων είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τη σημαντική συμβολή των εταιρειών τεχνολογίας πληροφοριών, τηλεπικοινωνίας και τεχνολογικών εφαρμογών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, αλλά και τον ρόλο που έχει διαδραματίσει το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (ΕΤΕΠΗ) στην ανάπτυξή τους. 
Ο κ. Γάτσιος επισκέφθηκε αρχικά τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Terracom στον Κατσικά, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Στέλιο Γκούσκο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Δημήτρη Ζαχαράκη.
Στη συνέχεια βρέθηκε στο Τεχνολογικό Πάρκο και συναντήθηκε με τον Πρόεδρό του Απ. Αυγερόπουλο, από τον οποίο διαμόρφωσε μία πλήρη εικόνα για τις περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης, τη σημασία τους για να μπει φρένο στη φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Παράλληλα, με την ιδιότητα του πρ. Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατέθεσε την εμπειρία του από τη συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και άλλους φορείς για την ενίσχυση της ιδέας της επιχειρηματικότητας ανάμεσα στους νέους, επισημαίνοντας τη δυνατότητα σύνδεσης των ερευνητικών προσπαθειών και του παραγόμενου έργου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προς την κατεύθυνση αυτή με τη μετατροπή αυτών των αποτελεσμάτων σε χρήσιμα για την κοινωνία προϊόντα και υπηρεσίες.
Ο υποψ. βουλευτής επισκέφθηκε ακόμη τις εταιρείες Commitech, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρό της Κωνσταντίνο Παπανικολάου και τον Αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Γλάρο, και P&I Hellas, όπου συνομίλησε με τον Διευθυντή Ανάπτυξης Ιωάννη Τσιλιμπάρη.
Με θερμά λόγια…
Στη δήλωσή ο πρ. Πρύτανης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής, με πρώτο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που όπως είπε «έχουν καταφέρει να παράγουν ένα άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, που είναι υπερπολύτιμο για τις εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού και γενικά νέων τεχνολογιών. 
Αλλά και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου αποτέλεσε τη «θερμοκοιτίδα», για να αρχίσουν να δημιουργούνται μικρά «διαμαντάκια» σε τοπικό επίπεδο, τα προϊόντα και οι εφαρμογές των οποίων κατακτούν τον κόσμο.
»Τα οφέλη είναι πολλαπλά. Νέες θέσεις εργασίας, αποφυγή του brain drain και συγκράτηση του επιστημονικού δυναμικού στα Γιάννενα, γενικότερη συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. 
Ωστόσο, δεν πρέπει να επαναπαυθούμε σε αυτά. Από τη στιγμή που ο δρόμος άνοιξε, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να αναπτυχθούν και να εγκατασταθούν στα Γιάννενα περισσότερες επιχειρήσεις στους τομείς της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών».
Καταλήγοντας κάλεσε τους τοπικούς φορείς «να διευρύνουν τη συνεργασία με όλες αυτές τις επιχειρήσεις, προκειμένου να αξιοποιηθούν και σε τοπικό επίπεδο το αποτελέσματα της έρευνας και της ανάπτυξής τους».
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πολλαπλά τα οφέλη για τα Γιάννενα από το «οικοσύστημα» επιχειρήσεων τεχνολογίας!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1260271502110993461
Σχόλια
item