Αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους του κόμματος του Όρμπαν στο ΕΛΚ Αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους του κόμματος του Όρμπαν στο ΕΛΚ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους του κόμματος του Όρμπαν στο ΕΛΚ

Αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους του κόμματος του Όρμπαν στο ΕΛΚ

Την αναστολή της ιδιότητας μέλους του Fidesz, ήτοι του κόμματος του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν μέχρι να αποφανθεί για το ζήτημα η «Επιτροπή Σοφών», δηλαδή χωρίς χρονικό όριο, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. 

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ Τζόζεφ Ντολ ανακοίνωσε την απόφαση μέσω twitter. 

«Η συμμετοχή του Fidesz αναστέλλεται με άμεση ισχύ και μέχρι να υπάρξει νεώτερη αναγγελία μετά τη σημερινή ψηφοφορία των μελών του ΕΛΚ (190 υπέρ, 3 κατά). Η αναστολή συνεπάγεται:

-Δεν θα συμμετέχει σε συναντήσεις

-Δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου
-Δεν έχει δικαίωμα να προτείνει υποψηφίους για θέσεις». 


will be suspended with immediate effect and until further notice following today’s vote of EPP members (190 in favour, 3 against). The suspension entails:
▪No attendance at any party meeting
▪No voting rights
▪No right to propose candidates for posts
981 people are talking about this

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την πρόταση αποπομπής του κόμματος του Όρμπαν από 13 κόμματα – μέλη του ΕΛΚ, λόγω της αμφιλεγόμενης πολιτικής του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας σε διάφορα κρίσιμα ζητήματα, με σημαντικότερο το μεταναστευτικό. Ανάμεσα σε αυτούς που έστειλαν επιστολή ήταν και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Υπέρ της αποπομπής του Fidesz τάχθηκε για άλλη μια φορά σήμερα και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι το κόμμα «απέχει από τις χριστιανοδημοκρατικές αξίες». 

Πάντως, μετά τον σάλο που έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις του Όρμπαν κατά του Ζαν  Κλοντ Γιούνκερ, που εμφανίζεται ως «όργανο του Τζορτζ Σόρος» αλλά και τις επιστολές για την αποπομπή του ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ζήτησε συγγνώμη για τη γλώσσα που χρησιμοποίησε στην επιστολή του.
epirusblog.gr
5 of 5
Αναστέλλεται η ιδιότητα μέλους του κόμματος του Όρμπαν στο ΕΛΚ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 850823668189568377
Σχόλια
item