Γιάννενα: Παραλαβή μελετών για πλατεία και Πέραμα-Μάτσικα

Γιάννενα: Παραλαβή μελετών για πλατεία και Πέραμα-Μάτσικα

Η παραλαβή της οριστικής αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας Πύρρου και η παραλαβή της οριστικής μελέτης για την ανάπλαση, ανάδειξη και προστασία παραλίμνιας περιοχής από την είσοδο της Δ.Κ. Περάματος έως την περιοχή «Μάτσικας» είναι τα δύο θέματα, που ξεχωρίζουν στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου, που συνεδριάζει τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα. 

Εισηγητές θα είναι οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Λιόντος και Θανάσης Μανταλόβας.

Ωστόσο, μεταξύ των 73 συνολικά θεμάτων στην ημερήσια διάταξη, υπάρχουν αρκετά ακόμη, που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. 

Το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας για τον σχεδιασμό προγράμματος ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την περιοχή της λίμνης, ενώ επανέρχεται τροποποιημένη και η προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση σχεδίου διαχείρισης του καλαμιώνα. 

Μία ακόμη προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί με την περιφέρεια Ηπείρου για τη βελτίωση – συντήρηση οδού σύνδεσης Ε.Ο Ανατολής –Κατσικά με την πόλη των Ιωαννίνων.

Από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Βίνη θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του χερσαίου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου «Ποσειδών» (Κήποι Έβρου- Φλωροβούνι Θεσπρωτίας), ενώ το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις οκτάμηνης και δίμηνης διάρκειας για τον τομέα της καθαριότητας.


Τέλος, προς έγκριση έρχονται ο κανονισμός πρασίνου, η επιχορήγηση πολιτιστικών συλλόγων, το πρόγραμμα δράσεων τουριστικής προβολής, η παραχώρηση στη Μητρόπολη Ιωαννίνων αγροτεμαχίου στην Τ.Κ. Κρανούλας και η παραχώρηση της πλατείας Πύρρου για ψυχαγωγικά παίγνια.


Αποστόλης Τζελέτας
agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Παραλαβή μελετών για πλατεία και Πέραμα-Μάτσικα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2038185240574801597
item