Άρτα: Όλα έτοιμα για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας το Σάββατο - Φέτος θα γίνει της… σοκοφρέτας!

Άρτα: Όλα έτοιμα για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας το Σάββατο - Φέτος θα γίνει της… σοκοφρέτας!
Όλα είναι έτοιμα, σύμφωνα με την άτυπη επιτροπή, για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας, το οποίο θα γίνει το προσεχές Σάββατο 2 Μαρτίου με ώρα έναρξης 7 το απόγευμα.
Η παρέλαση ξεκινά από την πλατεία Κιλκίς και τερματίζει στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Από το 1982, επί 38 συνεχή χρόνια, οι γυναίκες κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανό το καρναβάλι, να οργανώνουν τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και να δίνουν κάθε χρόνο τον αποκριάτικο τόνο στην πόλη της Άρτας.
Βρέξει -χιονίσει το καρναβάλι πραγματοποιείται. Οι καρναβαλιστές είναι παντός καιρού και ποτέ δεν έχουν πτοηθεί από αντίξοες καιρικές συνθήκες ή εμπόδια. Ας ελπίσουμε ότι και φέτος ο καιρός θα... συνωμοτήσει υπέρ τους.
Από το 2015 στο Καρναβάλι συμμετέχουν μεικτά γκρουπ με αποτέλεσμα η συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 30 πολυπληθή γκρουπς με θέματα από την πολιτική και την κοινωνική επικαιρότητα. Θα υπάρχει φαντασία, χιούμορ, καυστικά σατιρικά σχόλια, διακωμώδηση προσώπων και καταστάσεων.
Γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, μέλη Συλλόγων, σχολών χορού και μαθητές σχολείων και φροντιστηρίων, θα βάλουν την πινελιά τους σ’ αυτή την καθιερωμένη, αποκριάτικη γιορτή στην πόλη της Άρτας.
Ο Δήμος Αρταίων είναι αρωγός και υποστηρίζει το Καρναβάλι χρηματοδοτώντας την ηχητική κάλυψη και τον φωτισμό της παρέλασης, το ρετουσάρισμα των παλιών αρμάτων καθώς και τη μεταφορά τους στον τόπο της παρέλασης με αυτοκίνητα του Δήμου.
Στο τέλος της καρναβαλικής παρέλασης ο Δήμος Αρταίων θα διοργανώσει σοκοφρετοπόλεμο. Τα γκρουπς, μετά το πέρας της παρέλασης, θα επιστρέψουν στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου όπου θα συνεχιστεί ο χορός και θα γίνει ρίψη σοκοφρετών ως αναβίωση του σοκολατοπόλεμου που γινόταν παλιά στην Άρτα στα καρναβαλικά γλέντια. Φέτος δηλαδή θα γίνει της ...σοκοφρέτας!
Οι καρναβαλιστές θα χορέψουν στις μουσικές επιλογές του Αλέξη Κατσαδωράκη, ενώ την παρουσίαση της παρέλασης θα κάνει ο Γιώργος Παπαβασιλείου και η Φωτεινή Πανούλα.
Ο ART TV, όπως κάθε χρόνο, θα καλύψει απ’ ευθείας την παρέλαση για όσους προτιμούν την άνεση του καναπέ. 
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) αναδεικνύουν και προβάλλουν αυτή την καρναβαλική προσπάθεια των γυναικών. Την αφίσα, την πρόσκληση και όλο το έντυπο υλικό σχεδίασε και επιμελήθηκε η Μελίντα Πανταζή, μέλος της άτυπης επιτροπής του καρναβαλιού.
Χορηγός της αφίσας μας είναι το TAXI & GO. Μετά την παρέλαση τα γκρουπς θα ξεφαντώσουν μέχρι τελικής πτώσεως στο club «DOORS», στην Άρτα.
Παρακαλείται το φιλοθέαμον κοινό να διευκολύνει το έργο των «κίτρινων γιλέκων» δηλαδή των εθελοντών που θα ρυθμίζουν την παρέλαση και επίσης να μην ρίχνει αφρούς και στρακαστρούκες προς τους καρναβαλιστές διότι οι στολές και τα υλικά είναι εύφλεκτα και μπορεί να γίνει μεγάλο παρανάλωμα!
Οι αργοπορημένοι προλαβαίνουν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: Κική Μανοπούλου: 6936393456, Κυριακούλα Κουτσούμπα: 6978595133, Λαμπρινή Τρομπούκη: 6948805702.
Εκ μέρους της Άτυπης Επιτροπής του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας υπογράφουν η Kική Μανοπούλου και η Κυριακούλα Κουτσούμπα
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Όλα έτοιμα για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας το Σάββατο - Φέτος θα γίνει της… σοκοφρέτας!
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2237643738778942000
item