Γιάννενα: «Εισπράττει» οφέλη η πόλη από την αύξηση του τουρισμού Γιάννενα: «Εισπράττει» οφέλη η πόλη από την αύξηση του τουρισμού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Εισπράττει» οφέλη η πόλη από την αύξηση του τουρισμού

Γιάννενα: «Εισπράττει» οφέλη η πόλη από την αύξηση του τουρισμού
Στο επίπεδο της κεφαλαιοποίησης της δουλειάς που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο για την προβολή των Ιωαννίνων έχει περάσει πλέον η πόλη, που «εισπράττει» τα οφέλη από την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.
Αυτό άλλωστε αποδείχθηκε και επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με την πόλη να «βουλιάζει» από κόσμο, ενώ αντίστοιχα ικανοποιητική ήταν η επισκεψιμότητα και στους κοντινούς ορεινούς προορισμούς.
Η πληρότητα στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της πόλης και του λεκανοπεδίου άγγιξε το απόλυτο με τη συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών να είναι Έλληνες από κάθε γωνιά της επικράτειας.
Οι παραδοσιακές τζαμάλες αποτελούν άλλωστε μία εθιμική ατραξιόν που προσελκύει συνεχώς και περισσότερους επισκέπτες και σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες δημιουργήθηκαν άριστες προϋποθέσεις για μία τουριστική άνθηση στην αρχή της άνοιξης.
Ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής που επικεντρώνεται τα τελευταία χρόνια στην προβολή του τουριστικού προϊόντος και την εξωστρέφεια.
Με αναφορά ωστόσο και στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας τόνισε ότι αποτελεί επίκεντρο του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής η σύνδεση της επισκεψιμότητας με τις δυνατότητες γνωριμίας των επισκεπτών με το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής.
«Είναι γεγονός ότι η πόλη μας γίνεται ένας κορυφαίος προορισμός στο εσωτερικό της χώρας και σταδιακά και του εξωτερικού. 
Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας σχεδιασμός που υλοποιείται με γνώμονα την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πλεονεκτημάτων της πόλης.
Οφείλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τους επισκέπτες και τη βεβαιότητα ότι με τον τρόπο τους αυτοί θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της πόλης μας», ανέφερε ο κ. Μπέγκας.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Εισπράττει» οφέλη η πόλη από την αύξηση του τουρισμού
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8342037846856342358
Σχόλια
item