Θεσπρωτία: Η Θεσπρωτία έχει δυνατότητες ανάπτυξης βιώσιμου τουρισμού, τονίστηκε στην Ηγ/τσα (Φωτό)

Θεσπρωτία: Η Θεσπρωτία έχει δυνατότητες ανάπτυξης βιώσιμου τουρισμού, τονίστηκε στην Ηγ/τσα (Φωτό)

Η Θεσπρωτία έχει  δυνατότητες ανάπτυξης βιώσιμου τουρισμού, τονίστηκε  στην Ηγουμενίτσα. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο έργο "COASTING", οργάνωσε 4ήμερο Roadshow στις 18-21 Μαρτίου με σκοπό την βελτίωση της παράκτιας διακυβέρνησης στη Θεσπρωτία σε συνδυασμό με την ανάπτυξη βιώσιμων μορφών τουρισμού. 

Όπως ειπώθηκε στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών με ευρωπαϊκές περιφέρειες, προκειμένου να βελτιωθεί η διαχείριση της παράκτιας ζώνης της Θεσπρωτίας μέσω εργαλείων πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, όπως οι Συμβάσεις Ακτών, που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές περιφέρειες (π.χ. η Μασσαλία). 

Μέσω των δράσεων του COASTING τα εργαλεία πολυεπίπεδης διακυβέρνησης θα προσαρμοστούν στις ανάγκες προώθησης της ήπιας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στα πλαίσια των αρχών της ολοκληρωμένης διαχείρισης της παράκτιας ζώνης (Integrated Coastal Zone Management). 

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγιναν οι ακόλουθες ενημερώσεις: 
Σύνοψη του έργου COASTING –  Νάνσυ Μαυρογιώργου, Τεχνικός Σύμβουλος έργου, TREK Development. 

Πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας σχετικά με την πολυεπίπεδη παράκτια διακυβέρνηση – Θωμάς Πιτούλης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας. 

Πρωτοβουλίες του Δήμου Ηγουμενίτσας σχετικά με την πολυεπίπεδη παράκτια διακυβέρνηση – Σωτήρης Μήτσης, Αντιδήμαρχος Δήμου Ηγουμενίτσας – Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας. Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και πολυεπίπεδη παράκτια διακυβέρνηση – Εκπρόσωπος Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας. 

Πρωτοβουλίες αειφόρου ανάπτυξης της Θεσπρωτίας από τον Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας – Εκπρόσωπος Φορέα. Παρουσίαση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών – Εκπρόσωπος του Κέντρου. 

Πρωτοβουλίες προώθησης αειφόρων μορφών τουρισμού από φορείς του τουρισμού και σχετικών επιχειρηματικών κλάδων: Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, 

Εμπορικός Σύλλογος Πέρδικας Θεσπρωτίας, Ομοσπονδία Τουριστικών και Αγροτουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου. Συμπεράσματα και περαιτέρω προσπάθειες στο πλαίσιο του COASTING, Νάνσυ Μαυρογιώργου, TREK Development. 

Πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, και επισκέψεις στον ΟΛΗΓ και στο βιότοπο της Σαγιάδας. 

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Η Θεσπρωτία έχει δυνατότητες ανάπτυξης βιώσιμου τουρισμού, τονίστηκε στην Ηγ/τσα (Φωτό)
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 488658438735903188
item