«Κοσμοπλημμύρα» στην εκδήλωση του Κωστή Χατζηδάκη «Κοσμοπλημμύρα» στην εκδήλωση του Κωστή Χατζηδάκη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Κοσμοπλημμύρα» στην εκδήλωση του Κωστή Χατζηδάκη

«Κοσμοπλημμύρα» στην εκδήλωση του Κωστή Χατζηδάκη

Στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ, από το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής της, αναφέρθηκε στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, «Μεταρρυθμίσεων ανάβασις. Ευρωπαίοι εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε σε μια κάταμεστη αίθουσα. Το Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, που επιλέχθηκε για την παρουσίαση, είναι η μεγαλύτερη κλειστή αίθουσα στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας. Ωστόσο, τελικά δημιουργήθηκε μεγάλο μποτιλιάρισμα γύρω από το Κολλέγιο, που δυσκόλεψε την πρόσβαση του κόσμου και η εκδήλωση καθυστέρησε 50 λεπτά.

Το μεγάλο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών γέμισε ασφυκτικά και ήταν πάρα πολύς ο κόσμος που έμεινε έξω από την αίθουσα. Ευτυχώς, οι διοργανωτές είχαν προβλέψει να υπάρχουν στο αρκετά μεγάλο φουαγιε δύο μεγάλες οθόνες, για να παρακολουθεί ο κόσμος την παρουσίαση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν προσωπικότητες από την πολιτική, την οικονομία, την ακαδημαϊκή κοινότητα, την τέχνη και τον αθλητισμό. Βουλευτές αυτή τη φορά δεν είχαν προσκληθεί, αλλά το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλωψν, ο Μάκης Βορίδης, η Μαρία Σπυράκη, ο Νότης Μηταράκης, ο Χρήστος Δήμας, η Νίκη Κεραμέως, η Κατερίνα Μάρκου και ο Χάρης Θεοχάρης.

Ακόμη, στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο πρώην πρωθυπουργός κ. Π. Πικραμμένος, οι πρώην Επίτροποι Σταύρος Δήμας και Γιάννης Παλαιοκρασσάς, οι Μαριέττα Γιαννάκου, Τίμος Χριστοδούλου, Θόδωρος Ρουσσόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Θανάσης Σκορδάς, Φάνη Πάλη-Πετραλιά, Πέτρος Δούκας, Λ. Ζαγορίτης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέλιος Κιμπουρόπουλος, δήμαρχοι από τον Βόρειο Τομέα, καθηγητές Πανεπιστημίου, πρυτάνεις, καθώς και οι Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιάννης Σμαραγδής, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Αντώνης Αντωνιάδης, Νίκος Καρούλιας, Μιχάλης Γεροθόδωρος 

Ήταν μια παρουσίαση βιβλίου, αλλά όχι μόνο. Ήταν ουσιαστικά και η πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Κ. Χατζηδάκη στον Βόρειο Τομέα της Β´ Αθηνών. Ένα δυναμικό ξεκίνημα για τον ίδιο, που συνδυάστηκε όμως με το γνωστό προφίλ της μετριοπάθειας και της σοβαρότητας, παρά την σταθερή όξυνση του πολιτικού κλίματος. 

Από τη σύνθεση του ακροατηρίου μπορούσε κανείς να διακρίνει την παρουσία «της όλης ΝΔ», ενώ ήταν προφανές ότι παρέστησαν προσωπικότητες που συμβολίζουν τα ανοίγματα που θέλει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Οι μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της ομιλίας Χατζηδάκη

«Η Ελλάδα μπορεί να γράψει ιστορία το 2019. Ήταν η πρώτη χώρα που ενέδωσε στον λαϊκισμό και είναι η πρώτη που θα απαλλαγεί. 


Μπορούμε να κάνουμε την επανάσταση της αλήθειας της σοβαρότητας και της κοινής λογικής, ώστε να γίνουμε μία κανονική χώρα και να προχωρήσουμε» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις, είπε: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι εκδικητικές, είναι εδώ για να θυμίζουν στους αρνητές τους ότι δεν υπηρετούν με την άρνησή τους τα πραγματικά συμφέροντα των πολιτών και της εθνικής οικονομίας».

Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει η ΝΔ από το πρώτο εξάμηνο εφόσον γίνει κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης «θα είναι η δραστική απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων... 


Επίσης είναι ανάγκη να συνδέσουμε τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, θα υπάρχει στην άκρη ένα μπόνους που θα το πάρουν τα καλύτερα πανεπιστήμια... 

Είναι ανάγκη να καταργήσουμε το πανεπιστημιακό άσυλο, γιατί είναι άσυλο παρανομίας...Και είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε πρότυπα σχολεία σε κάθε περιοχή γιατί δίνουν ευκαιρίες στα παιδιά των χαμηλότερων κοινωνικών κατηγοριών. Αυτά θα τα κάνουμε πράξη και θα τα κάνουμε πράξη τον πρώτο χρόνο αν όχι το πρώτο εξάμηνο».

Επιχειρηματολογώντας για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε αντιστικτικά στον ΟΤΕ και στη ΔΕΗ: «Ξεκινάω από τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ, με τον Παναγιώτη Βουρλούμη -που ήταν ανάμεσα στο ακροατήριο-, εξυγιάνθηκε ο ΟΤΕ και στη συνέχεια αποκρατικοποιήθηκε, προχώρησε μπροστά, εξαγοράστηκε από μία μεγάλη εταιρεία και άλλαξε κατηγορία. 


Η ΔΕΗ για διάφορους λόγους, και παλαιότερα και τώρα, παρέμεινε υπό τον έλεγχο του κράτους, πήγε τα τελευταία χρόνια από το κακό στο χειρότερο. Το τελευταίο διάστημα επιχειρήθηκε να πουληθούν αυτό που αποκαλούν τα "πετράδια της", οι λιγνιτικές μονάδες και δεν βρέθηκε αγοραστής. Η ΔΕΗ πάει να γίνει νέα Ολυμπιακή. 

Έχουμε δύο διαφορετικές περιπτώσεις με τον ΟΤΕ και την ΔΕΗ, ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας... Για την Ολυμπιακή πληρώναμε 400 εκατ. τον χρόνο. Εγώ ο ανάλγητος προχώρησα και, εκεί που πληρώναμε 400 εκατ. τον χρόνο τώρα εισπράττουμε 250 εκατ. τον χρόνο. Αυτή είναι η αλλαγή. 

Για να γίνουν αυτά με κυνηγούσαν στο σπίτι μου, έγινα ο αντιπαθέστερος υπουργός, αλλά επέμεινα και τώρα αντί να πληρώνουμε εισπράττουμε αυτή είναι η πραγματική αξία των μεταρρυθμίσεων». 

Μίλησε και για τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση Καραμανλή: «Έθεσα τότε την ιδέα στην κυβερνητική επιτροπή. Αμέσως άρχισαν οι αντιδράσεις. Δεν έκανα πίσω, συνέχισα την επιχείρηση και προχώρησε με την κυβέρνηση Σαμαρά. Τι έγινε; Πρώτα το κράτος εισέπραξε 1,2 δισ. Επίσης τα αεροδρόμια από διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης θα γίνουν σύντομα πόλοι ανάπτυξης». 

Μίλησε ακόμη και για το γάλα και την επέκταση του χρόνου ανάλωσης, λέγοντας ότι «παρότι "κουτσουρεμένη" η μεταρρύθμιση είχε θετικά αποτελέσματα για τις ελληνικές επιχειρήσεις που -μεταξύ άλλων στέλνουν το γάλα τους στα ελληνικά νησιά - με ημερομηνία πέντε ημερών».

Κλείνοντας είπε ότι «ο κόσμος προχωρά με τεράστιες γιγαντιαίες ασύλληπτες ταχύτητες, αξίζει να βάλουμε τα δυνατά μας, μην έχουμε στόχο να απομονωθούμε από τις αλλαγές, δεν γίνεται να σταματήσουμε τη γη και να κατέβουμε, αν δεν προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα θα μας προσπεράσει και θα μας περιθωριοποιήσει».

epirusblog.gr
5 of 5
«Κοσμοπλημμύρα» στην εκδήλωση του Κωστή Χατζηδάκη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7026988396861065610
Σχόλια
item