Προβόπουλος: Αποκαρδιωτικά τα επόμενα χρόνια για την ελληνική οικονομία Προβόπουλος: Αποκαρδιωτικά τα επόμενα χρόνια για την ελληνική οικονομία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Προβόπουλος: Αποκαρδιωτικά τα επόμενα χρόνια για την ελληνική οικονομία

Προβόπουλος: Αποκαρδιωτικά τα επόμενα χρόνια για την ελληνική οικονομία
Η επίλυση του θέματος των «κόκκινων» δανείων θα πάρει χρόνια, εκτίμησε ο Γιώργος Προβόπουλος.
Εξηγώντας τη θέση του, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας επισήμανε ότι η χώρα μας έχει τη χειρότερη επίδοση σε αυτό το θέμα, αναφέροντας ότι τα «κόκκινα» δάνεια ανέρχονται στο 46,5-47% του συνόλου των δανείων, ενώ στην Ευρώπη δεν ξεπερνούν το 4%. «Οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν νέα δάνεια σε υγιείς επιχειρήσεις», σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ακόμη ότι τα επόμενα χρόνια προβλέπονται αποκαρδιωτικά για την ελληνική οικονομία, τόσο βάσει των οικονομικών μοντέλων του ΔΝΤ όσο και της Κομισιόν.
«Τα επόμενα 40 χρόνια η οικονομία θα τρέχει με κατά μέσο ετήσιο όρο με 1% του ΑΕΠ… Αρχικά τα μοντέλα του Ταμείου έδειχναν και -0,7%, καθώς  οι δημογραφικές προοπτικές είναι πολύ άσχημες, οι χειρότερες στην ευρωζώνη», εξήγησε.
Ακόμη, σχολίασε ότι η Ελλάδα θα πρέπει καθημερινά να πείθει τις αγορές για να αναχρηματοδοτεί το χρέος της που είναι τεράστιο, της τάξεως του 180% του ΑΕΠ. 
«Αν η χώρα γυρίσει σε πρακτικές του παρελθόντος και δεν γίνουν επενδύσεις θα υπάρξει δυσπιστία στις αγορές. Δεν έχουμε μάθει το μάθημα μας επανερχόμαστε με μεγαλύτερη ευκολία στο παρελθόν», σχολίασε.

epirusblog.gr
5 of 5
Προβόπουλος: Αποκαρδιωτικά τα επόμενα χρόνια για την ελληνική οικονομία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6510321242251562026
Σχόλια
item