Γιάννενα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο επίκεντρο της Θεματικής Εβδομάδας Γιάννενα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο επίκεντρο της Θεματικής Εβδομάδας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο επίκεντρο της Θεματικής Εβδομάδας

                Γιάννενα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο επίκεντρο της Θεματικής Εβδομάδας
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην ημερίδα που διοργανώθηκε την Τετάρτη το πρωί, στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων για την θεματική εβδομάδα στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής.
Και η φετινή Θεματική Εβδομάδα αποσκοπεί να βελτιώσει το κοινωνικό κλίμα του σχολείου και τις ανθρώπινες σχέσεις, να αποσοβήσει στάσεις και συμπεριφορές ή πρακτικές προκατάληψης και μισαλλοδοξίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας.
Στο ευρύτερο οργανωτικό πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και καλλιέργειας στάσεων και δεξιοτήτων στη δημοκρατική συνύπαρξη, οι θεματικές διαμορφώνονται ως εξής:
Ανθρώπινα δικαιώματα και Δημοκρατική Συνύπαρξη με έμφαση
-Στη Διατροφή και στην Ποιότητα Ζωής
-Στην Κυκλοφοριακή Αγωγή – Οδική Ασφάλεια
-Στην Πρόληψη κατά των Εξαρτήσεων και του Εθισμού
-Στον Σεβασμό του Άλλου
-Στις Έμφυλες Ταυτότητες
Κατά την διάρκεια της ημερίδα αναλύθηκαν από τους ομιλητές, μεταξύ των οποίων και η αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου, επιμέρους ενότητες ενώ αναδείχτηκε η σημασία των θεματικών εβδομάδων που δίνουν την δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να αναπτύξουν την γνώση μέσω της διάδρασης.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αναζητήσουν λύσεις που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματά στους αντίστοιχους τομείς.
Ο βιολόγος Αλέξανδρος Μπαμπασίκας καθηγητής του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων μίλησε στο κοινό και αναφέρθηκε στις καλές πρακτικές εφαρμογής προγραμμάτων ενώ η κα. Βασιλείου αναφέρθηκε στο αντικείμενό της που αφορούν τα σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
                
Γιάννενα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Τα ανθρώπινα δικαιώματα στο επίκεντρο της Θεματικής Εβδομάδας
epirusblog.gr
5 of 5
                
Ιωάννινα 7287564041135557176
Σχόλια
item