Γιάννενα: Ν. Γκόντας - «Τώρα ξεκινάμε…»

Γιάννενα: Ν. Γκόντας - «Τώρα ξεκινάμε…»
Εγκαινίασε την προεκλογική περίοδο, δύο μήνες και δέκα μέρες πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου, ο Νίκος Γκόντας και η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής την πρώτη της εκδήλωση,
εσωτερική διαδικασία, για την γνωριμία μεταξύ τους, των πρώτων κλεισμένων, 53 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της. 
Ήταν μια διαδικασία και για την ανάθεση ρόλων στην κατάρτιση του προγράμματος. Θα ακολουθήσει μεγάλη εκδήλωση με την παρουσία των υποψηφίων και την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων 

Παρόντες
Στο Grand Serai το πρωί της Κυριακής, ήταν αρκετά νέα πρόσωπα, όχι από τα πολύ αναγνωρίσιμα με ρόλο συνδικαλιστικό και άλλη δράση που να τα καθιστά αυτό που λέμε «ονόματα». 
Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Βλέτσας, Γιάννης Εμμανουηλίδης, Νίκος Μακόπουλος, Νίκος Τσόλης, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων Γιάννης Πεδιαδιτάκης, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τσάγκας, Νίκος Φάης, Δημήτρης Ζώης, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γιάννης Μήτσης, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Μπαράτσας, ο Νίκος Πετρόπουλος, πρώην γραμματέας της τοπικής ΝΔ και πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κα.
Το σύνολο σχεδόν της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» ήταν παρόν στην εκδήλωση. «Δυνατοί και με χαμηλούς τόνους θα πάμε» σχολίασε ο κ. Γκόντας ενώ ερωτηθείς για όσους τον εγκατέλειψαν, είπε πως «ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής. Αυτούς πρέπει να ρωτήσετε αν είναι, ποιοι είναι και πως είναι και φύγαν από το μαντρί…».

Αρχή αγώνα
«Εγκαινιάζουμε τώρα, την προεκλογική περίοδο, γιατί όπως είχαμε τονίσει, η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να είναι κοντά στις εκλογές και όχι ένα χρόνο πίσω» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Γκόντας. 
Η παράταξη που διοίκησε το Δήμο Ιωαννιτών για τρεις τετραετίες – παρών ήταν και ο πρώην Δήμαρχος, Τάσος Παπασταύρος – «όπως πάντα και διαχρονικά πρώτη δύναμη σε αυτή την πόλη, ξεκινάει από σήμερα αφού έχουν προηγηθεί διάφορες ζυμώσεις».
«Με γνώμονα όπως πάντα, το συμφέρον της πόλης και το συμφέρον του τόπου μας, χωρίς γραμμάτια και συναλλαγματικές, χωρίς εξαρτήσεις, βεβαίως με τη δύναμη της παρουσίας μας της διαχρονικής και με το έργο μας, προχωράμε δυναμικά, θεωρώντας ότι η εκλογική διαδικασία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια γιορτή μόνο. 
Έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κρίσιμα και σοβαρά προβλήματα και να δώσουμε ώθηση στην ιστορική μας πόλη να απογειωθεί, να πάρει το ρόλο της στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια όπως της αξίζει» τόνισε ο πρώην Δήμαρχος.
Ο κ. Γκόντας επέκρινε την κυβέρνηση και τόνισε πως είναι πολύ περίεργο ότι πλησιάζουμε τις εκλογές και δεν έχει ψηφιστεί ακόμα το θεσμικό πλαίσιο, όπως για παράδειγμα η αλλαγή στο 30% πάνω από τις έδρες κάθε σώματος. «Φανταστείτε να πάρουμε υπόψιν το +50% και εν συνεχεία να τους κόψουμε» σημείωσε.

Έγκαιρα είναι τώρα
«Το έγκαιρα για μια μας είναι τώρα» σχολίασε ερωτηθείς ο κ. Γκόντας. «Δε μπορώ να αντιληφθώ την πρεμούρα κάποιων που από πέρσι το καλοκαίρι ξεκίνησαν να προβούν σε διεργασίες και να βάλουν την πόλη σε προεκλογική τροχιά, ένα χρόνο πριν τη λήξη της θητείας» ήταν η αιχμή του κατά της ΝΔ και βασικά του γραμματέα της.
Οι πιθανότητες να αποσυρθεί από τις εκλογές η παράταξη: «όπως είχα πει περνώντας ένα δρόμο από τη μία πλευρά στην άλλη, υπάρχει η πιθανότητα να σε πατήσει ένα αυτοκίνητο. Ε, τόσες είναι και οι πιθανότητες…»
Ο εκλογικός στόχος είναι η νίκη και οι εκλογές ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου, σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Γκόντας.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ν. Γκόντας - «Τώρα ξεκινάμε…»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2134527816776895072
item