Άρτα: Επισκέψιμο στο ευρύ κοινό το ιστορικό πέτρινο γεφύρι «Καμάρα» στη Μεγαλόχαρη Άρτας Άρτα: Επισκέψιμο στο ευρύ κοινό το ιστορικό πέτρινο γεφύρι «Καμάρα» στη Μεγαλόχαρη Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Επισκέψιμο στο ευρύ κοινό το ιστορικό πέτρινο γεφύρι «Καμάρα» στη Μεγαλόχαρη Άρτας


Άρτα: Επισκέψιμο στο ευρύ κοινό το ιστορικό πέτρινο γεφύρι «Καμάρα» στη Μεγαλόχαρη Άρτας
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα κατοίκων της Περιοχής για την προστασία και τη συντήρηση των πολιτιστικών μνημείων της.

Ο κ. Καχριμάνης ενέκρινε ποσό 60.000,00 € για τη συντήρηση και προστασία του ιστορικού πέτρινου γεφυριού «Καμάρα» της Μεγαλόχαρης καθώς και για τη συντήρηση των μονοπατιών που οδηγούν σε αυτό. 

Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε το εξαιρετικό αυτό στολίδι της περιοχής μας να γίνει επισκέψιμο στο ευρύ κοινό. 

Εκτός των εργασιών συντήρησης προβλέπεται να γίνουν εκατέρωθεν της καμάρας και προσβάσεις (κλίμακες) λιθόστρωτες που θα καταλήγουν στην κοίτη του χειμάρρου και που σήμερα είναι πολύ δύσκολη η κάθοδος σε αυτή. 

Το γεφύρι αυτό -εντελώς έγνωστο σε πολλούς- αποτελούσε παλαιότερα τμήμα της σημαντικής διαδρομής από τη Θεσσαλία προς την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία μέσω Γαβρόγου. Εγκαταλελειμμένο από όλους στην αδιαφορία και τη φθορά του χρόνου ήταν βέβαιο ότι καποια στιγμή θα κατέρρεε όπως και τόσα άλλα. Όμως βρήκαμε άμεση ανταπόκριση από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, της Περιφερειακή Ενότητας Άρτας, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Νομού Άρτας και από την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων Ηπείρου κλιμάκια των οποίων το επισκέφθηκαν και το επιθεώρησαν προ διμήνου. 

Ο χρόνος κατασκευής του είναι άγνωστος και από τους ντόπιους προσδιορίζεται την ίδια εποχή περίπου με την κατασκευή της ιστορικής γέφυρας Κοράκου.

Η συμβολή του κ. Καχριμάνη ήταν καταλυτική και άμεση. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα ενέκρινε το ποσό των 220.000,00 € για τη συντήρηση των Μοναστηριών Μεγαλόχαρης και Μεσοπύργου Άρτας στην Κοιλάδα του Αχελώου. 

Σημαντικές και σωτήριες παρεμβάσεις που προστατεύουν και αναδεικνύουν τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, την πολιτιστική της κληρονομιά και την Ευρωπαϊκή πολιτιστική Κληρονομιά.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Επισκέψιμο στο ευρύ κοινό το ιστορικό πέτρινο γεφύρι «Καμάρα» στη Μεγαλόχαρη Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8119725536489061969
Σχόλια
item