ΔΝΤ: Παραμένουν τα προβλήματα -Επιμένει στις μεταρρυθμίσεις ΔΝΤ: Παραμένουν τα προβλήματα -Επιμένει στις μεταρρυθμίσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΔΝΤ: Παραμένουν τα προβλήματα -Επιμένει στις μεταρρυθμίσεις

ΔΝΤ: Παραμένουν τα προβλήματα -Επιμένει στις μεταρρυθμίσεις
Το ΔΝΤ επιμένει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, για να διευθετηθούν τα ανοιχτά ζητήματα, ενώ παρατηρεί ότι παραμένουν τα προβλήματα.
Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου συζητήθηκε η πρώτη έκθεση του ΔΝΤ στο πλαίσιο του μεταμνημονιακού ελέγχου. 
Αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες του ελληνικού λαού, όμως, τονίστηκε ότι παραμένουν τα προβλήματα, ειδικά με τα «κόκκινα» δάνεια και τις τράπεζες, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Ακόμη, στη συνεδρίαση υπογραμμίστηκε ότι θα συνεχιστεί η παρακολούθηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας. Ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Πίτερ Ντόλμαν, ανέλυσε τα ρίσκα για το μέλλον της οικονομίας. 
Επισημάνθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στα δάνεια από το Ταμείο, μετά την Αργεντινή και Ουκρανία, οπότε πρέπει να παρακολουθείται η οικονομία της, όπως και ότι οι τράπεζες είναι μείζον θέμα της διαφοράς μεταξύ της Ελλάδας και του Ταμείου.
Κατά τη συνεδρίαση ετέθη στον κ. Ντόλμαν η άποψη πως τα υπάρχοντα προβλήματα λύνονται σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους, και ότι το Ταμείο είναι αυτό που μιλάει επανειλημμένως για τους κινδύνους στον τραπεζικό τομέα. 
Από την πλευρά του, ο κ. Ντόλμαν απάντησε ότι είναι χρέος του ΔΝΤ να υπενθυμίζει τους κινδύνους προκείμενου οι ελληνικές αρχές να μπορέσουν να ασχοληθούν με την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Επιπλέον, στην έκθεση που δόθηκε στα μέλη του ΔΣ του Ταμείου, προβλέπεται ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα πέσουν κάτω από 1%. 
Από 2021 θα συσσωρευθούν προβλήματα ισχυρίζονται τα στελέχη του Ταμείου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Πάντως, σημειώθηκε ότι η Ελλάδα έχει πλέον τη δυνατότητα να ξεπληρώσει το Ταμείο.

epirusblog.gr
5 of 5
ΔΝΤ: Παραμένουν τα προβλήματα -Επιμένει στις μεταρρυθμίσεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6028324103145678993
Σχόλια
item