Φόβους για μεγάλη άνοδο των λαϊκιστών στις Ευρωεκλογές εξέφρασε ο Μοσκοβισί

Φόβους για μεγάλη άνοδο των λαϊκιστών στις Ευρωεκλογές εξέφρασε ο Μοσκοβισί
Προειδοποιητικό «καμπανάκι» για σημαντική άνοδο των λαϊκιστικών κομμάτων, στις προσεχείς Ευρωεκλογές του Μαΐου, έκρουσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. 
Μιλώντας στο δίκτυο Cnews, ο πρώην σοσιαλιστής υπουργός κ. Μοσκοβισί υποστήριξε ότι «η πιο πιθανή υπόθεση είναι αυτή της πραγματικής ανόδου των λαϊκιστών απέναντι στις εξασθενημένες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, με μία Ευρώπη που θα νοσήσει εάν οι φιλο-Ευρωπαίοι δεν ομονοήσουν». 
Μολονότι δεν απεκάλυψε την προσωπική του στάση για τις Ευρωεκλογές, ο Ευρωπαίος επίτροπος εκτίμησε πως «όσον αφορά την Ευρώπη το να ασκείς πολιτική κατά του Μακρόν είναι κάτι το αφελές για έναν σοσιαλδημοκράτη, στο μέτρο που ο (Γάλλος πρόεδρος) Εμμανουέλ Μακρόν εγκολπώθηκε, ως προς τα θέματα της ηπείρου μας, πολλές από τις σοσιαλδημοκρατικές ιδέες».
Ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε «όσον αφορά την ευρωπαϊκή σφαίρα, ο Μακρόν προς τιμήν του δεν προτάσσει μία Ευρώπη άτολμη και αιδήμονα», ενώ προσέθεσε πως «η ιδέα μίας Ευρώπης που θα προστατεύει και θα προστατεύεται από κοινά σύνορα είναι μια ιδέα που με βρίσκει συμμέτοχο».
Κληθείς να σχολιάσει το ευρωψηφοδέλτιο που θα καταθέσει το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» ο ίδιος απάντησε πως «το ευρωπαϊκό έδαφος δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, το κατάλληλο για τον σκοπό των ‘κίτρινων γιλέκων’. Δεν πιστεύω λοιπόν πως ένα ψηφοδέλτιο των ‘κίτρινων γιλέκων’ θα είχε μία εντυπωσιακή πορεία».
Ερωτηθείς, τέλος, για την ευρωπαϊκή φορολόγηση των γιγάντων της πληροφορικής (Google, Amazon, Facebook, Apple), ο Μοσκοβισί απάντησε πως η Ιρλανδία, η Σουηδία και η Δανία «υπάρχει κίνδυνος να καταθέσουν βέτο.
Στο πλαίσιο των Ευρωεκλογών, ζητώ από τις πολιτικές παρατάξεις να λάβουν θέση επί του θέματος αυτού. Παραμένω, ωστόσο, αισιόδοξος και πιστεύω πως αυτός ο φόρος θα εφαρμοσθεί μέσα στα επόμενα δύο, ή τρία χρόνια», κατέληξε ο Μοσκοβισί.

epirusblog.gr
5 of 5
Φόβους για μεγάλη άνοδο των λαϊκιστών στις Ευρωεκλογές εξέφρασε ο Μοσκοβισί
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4063356401839501157
item