Γιάννενα: Στις 8 Απριλίου η δίκη στο Εφετείο της πολύτεκνης καθαρίστριας Γιάννενα: Στις 8 Απριλίου η δίκη στο Εφετείο της πολύτεκνης καθαρίστριας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στις 8 Απριλίου η δίκη στο Εφετείο της πολύτεκνης καθαρίστριας

Γιάννενα: Στις 8 Απριλίου η δίκη στο Εφετείο της πολύτεκνης καθαρίστριας
Για τις 8 Απριλίου αναβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης της πολύτεκνης καθαρίστριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η οποία είχε πλαστογραφήσει στο απολυτήριο Δημοτικού την ημερομηνία.
Το Εφετείο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω δικονομικού κωλύματος ως προς τη σύνθεση του δικαστηρίου, παρά το αίτημα του συνηγόρου της κατηγορουμένης, Βασίλη Καραβίδα, να γίνει η δίκη.
Το δικαστήριο πρωτοδίκως είχε κρίνει ένοχη την 50χρονη μητέρα 13 παιδιών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση και της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος και της επέβαλε συνολικά ποινή φυλάκισης 8 ετών. Η πρωτόδικη ποινή, λόγω άσκησης έφεσης, έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, γι' αυτό και η καθαρίστρια δεν πέρασε την είσοδο της φυλακής.
Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, τόσο εντός όσο και έξω από την αίθουσα βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης δεκάδες υποστηρικτές, εργαζόμενοι και συνάδελφοι της κατηγορούμενης στο ΠΓΝΙ αλλά και στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων και πολλοί κάτοικοι του χωριού από το οποίο κατάγεται στην Πρέβεζα.
Η ίδια σε δηλώσεις της αμέσως μετά την διακοπή της δίκης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους εκείνους που της έχουν συμπαρασταθεί, όπως επίσης και στα 13 της παιδιά, στη δύσκολη περίοδο που περνά.
«Το μόνο που θέλω, είναι στις 9 Απριλίου να επιστρέψω στη δουλειά μου», δήλωσε συγκινημένη στα τοπικά μέσα.
Ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Καραβίδας τόνισε από την πλευρά του, πως η διακοπή της δίκης ίσως να εξυπηρετεί και την εντολέα του, καθώς μέχρι τις 8 Απριλίου εκτός απροόπτου, θα έχει εκδοθεί αθωωτική απόφαση του Αρείου Πάγου, μετά την επίσης αθωωτική πρόταση της αντιεισαγγελέως κας Σμυρλή για την πελάτισσά του.
«Οι νόμοι είναι νόμοι και θα πρέπει να τηρούνται. Η κοινωνική πίεση είναι καλοδεχούμενη και συνήθως παράγει καλά έως άριστα αποτελέσματα, αν και οι δικαστές είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν το νόμο όπως αυτός διατυπώνεται. Το ηθικό καθήκον όμως προηγείται και σε πολλές περιπτώσεις είναι ισχυρότερο του νομικού», ανέφερε ο κ. Καραβίδας.
Φίλοι, και συγγενείς της πολύτεκνης καθαρίστριας αναφέρθηκαν στην υπόθεση και επέμειναν στην απόλυτη ανάγκη αθώωσής της.
Την υποστήριξή τους στην κατηγορούμενη εξέφρασαν ο Γ. Πρέντζας, μέλος της ΠΟΕΔΗΝ, ο Γ. Φλούδας πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ και ο Κων. Ηλίας από τη διοίκηση του ΕΚΙ.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στις 8 Απριλίου η δίκη στο Εφετείο της πολύτεκνης καθαρίστριας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3006977177745848019
Σχόλια
item