Νέο γκάλοπ: Στις 6,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές Νέο γκάλοπ: Στις 6,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νέο γκάλοπ: Στις 6,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Νέο γκάλοπ: Στις 6,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Διεύρυνση της διαφοράς με την οποία προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η νέα δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open με την Έλλη Στάη, σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στις 26 Φεβρουαρίου -η οποία ωστόσο αφορούσε στις εθνικές εκλογές, και όχι στις κάλπες για τους εκπροσώπους της Ελλάδας στην Ευρωβουλή.Η διαφορά στα έγκυρα φτάνει τις 6,9 μονάδες έναντι 6,5 μονάδων τον Φεβρουάριο. Αντίστοιχα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η διαφορά φτάνει στις 6,1 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι 5,7 μονάδων τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ 23,6% λαμβάνει ποσοστό έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΚΙΝΑΛ με 5% και το ΚΚΕ με 4,7%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: 26,6% η Νέα Δημοκρατία, 19,7% ο ΣΥΡΙΖΑ, 7% η ΧΑ, 5,6% το Κίνημα Αλλαγής και 5,3% το ΚΚΕ.
Η συσπείρωση για τη ΝΔ βρίσκεται στο 79% (επί των ψηφοφόρων του Σεπτεμβρίου του 2015) και του ΣΥΡΙΖΑ στο 51%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, όπως παρατήρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κ. Παναγόπουλος, ότι στη Μακεδονία και την Θράκη η διαφορά των δύο κομμάτων ανοίγει κατά τέσσερις μονάδες πάνω από το μέσο όρο, απόρροια προφανώς της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το 48% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη δυσκόλεψε την έξοδο από την κρίση.

Στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να πετύχει περισσότερα με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης;», το 30% λέει ο Μητσοτάκης, 22% απαντά ο Τσίπρας και 41% εκτιμά ο... «κανένας».

Στην παράσταση νίκης  («ποιο κόμμα θα κερδίσει τις ευρωεκλογές:»), το 24% λέει «η ΝΔ με μεγάλη διαφορά», το 34% «η ΝΔ με μικρή διαφορά», το 12% «ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά» και μόλις 1% λέει «ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά», ενώ αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό 29%, που λέει «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

dimoskopisi_pinakas

dimoskopisi_pinakas2

dimoskopisi_pinakas3

dimoskopisi_prothesi_psifou

dimoskopisi_prothesi_psifou2

dimoskopisi_pinakas4

dimoskopisi_pinakas5

dimoskopisi_pinakas6

dimoskopisi_pinakas7

dimoskopisi_pinakas8
dimoskopisi_pinakas9
dimoskopisi_pinakas10
dimoskopisi_pinakas11
epirusblog.gr
5 of 5
Νέο γκάλοπ: Στις 6,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 327492987746757403
Σχόλια
item