Τρεις στους 4 οφειλέτες Δημοσίου αδυνατούν να ρυθμίσουν χρέη στην εφορία

Τρεις στους 4 οφειλέτες Δημοσίου αδυνατούν να ρυθμίσουν χρέη στην εφορία

Τρεις στους 4 οφειλέτες του Δημοσίου αδυνατούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην εφορία, καθώς η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους στη μοναδική ρύθμιση που βρίσκεται σε ισχύ, αυτή δηλαδή των 12 δόσεων .

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, μόλις 1 εκατομμύριο οφειλέτες της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους, είτε πρόκειται για χρέη στην εφορία είτε για ασφαλιστικές εισφορές.

300 χιλιάδες έχασαν ρύθμιση 100 δόσεων που θεσπίστηκε το 2015 από την παρούσα κυβέρνηση, εξ αίτιας της αδυναμίας να ανταποκριθούν ταυτόχρονα στις τρέχουσες υποχρεώσεις αλλά και στις υποχρεώσεις καταβολής των δόσεων

Η αδυναμία των φορολογούμενων να ανταποκριθούν αναγκάζει την κυβέρνηση να ζητά από τους πιστωτές της χωράς νέα ρύθμιση στην όποια θα ενταχθούν όσοι πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Σημειώνεται πάντως πως οι θεσμοί παγίως διαφωνούν με ευνοϊκές ρυθμίσεις θεωρώντας ότι όσο θεσπίζονται τόσο θα αυξάνονται τα χρέη στο δημόσιο, καθώς όλοι θα περιμένουν νέα ρύθμιση.

Σε κάθε περίπτωση απέστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκπόνηση σχεδίου που θα λαμβάνει υπόψη συγκεκριμένα κριτήρια, εισοδηματικά, περιουσιακά και βιωσιμότητας, προκειμένου στη νέα ρύθμιση να ενταχθούν όσοι αποδεικνύουν ότι μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε βάθος χρόνου.

Πηγή: Kαθημερινή
epirusblog.gr
5 of 5
Τρεις στους 4 οφειλέτες Δημοσίου αδυνατούν να ρυθμίσουν χρέη στην εφορία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5382303641591384706
item