Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ανοίγει το TAXISnet -Πότε ξεκινούν οι δόσεις

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ανοίγει το TAXISnet -Πότε ξεκινούν οι δόσεις
Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του TAXISnet για τις φορολογικές δηλώσεις του 2019, που αφορούν στα εισοδήματα του 2018. 
Οι φορολογούμενοι, φέτος, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις δηλώσεις για τα εισοδήματά τους νωρίτερα από άλλες χρονιές, με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να θέτει ως καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου 2019. 
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στον τρόπο εξόφλησης του φόρου. 
Αυτό σημαίνει ότι θα ισχύσει το γνωστό σύστημα των τριών, ισόποσων διμηνιαίων δόσεων. 
Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. 
Καμία αλλαγή δεν θα έχει και το έντυπο που θα κληθούν να συμπληρώσουν πάνω από 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι, καθώς θα είναι το ίδιο Ε1 με το 2018. 
Υπενθυμίζεται ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη συμπλήρωση του εντύπου καθώς υπάρχουν 9 «χρυσοί» κωδικοί που μπορούν να αποφέρουν σημαντική έκπτωση φόρων. 
Καταφθάνει και ο ΕΝΦΙΑ
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να φθάσει και η «λυπητερή» του ΕΝΦΙΑ, με τις καταβολές των δόσεων να ξεκινούν τον Αύγουστο, αντί του Σεπτεμβρίου, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι. 
Τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ θα σταλούν στους φορολογούμενους εντός του Ιουλίου. 
Σε ό,τι αφορά το ύψος του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν ιδιοκτήτες ακινήτων, το iefimerida δημοσιοποίησε χθες. Τρίτη, έναν οδηγό που αναφέρει τις 6 κατηγορίες.
 
epirusblog.gr
5 of 5
Φορολογικές δηλώσεις 2019: Ανοίγει το TAXISnet -Πότε ξεκινούν οι δόσεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6065167796954233732
item