Γερμανός πρέσβης στους Δελφούς: Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις για άλλα 15 χρόνια

Γερμανός πρέσβης στους Δελφούς: Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις για άλλα 15 χρόνια
Εύσημα στην Ελλάδα για τις προσπάθειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα, αλλά και προειδοποίηση ότι η προσπάθεια δεν τελείωσε και θα χρειαστούν άλλα 15 χρόνια μεταρρυθμίσεων για να αλλάξει η χώρα, απηύθυνε μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα.
Εχουν γίνει πολλά, έχει γίνει ηράκλεια προσπάθεια, αλλά όπως είπε ο Γένς Πλότνερ, υπάρχουν κάποιες μεταρρυθμίσεις που αφορούν τις επόμενες γενεές, όπως η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και της δικαιοσύνης, και για αυτό χρειάζονται πολιτικοί που θα παραμείνουν πιστοί σε αυτές τις αλλαγές για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια.
«Η Ελλάδα δεν ήταν η μόνη χώρα που βίωσε κρίση Είδαμε πριν λίγο εδώ στο βήμα, τον κεντρικό τραπεζίτη της Πορτογαλίας είδαμε επίσης εκπροσώπους από από την Ιρλανδία. Η Ελλάδα βίωσε πιο δύσκολα την κρίση λόγω των ιδιαιτεροτήτων της. Είχε άλλα προβλήματα στη δημόσια διοίκηση» δήλωσε ο κ. Πλότνερ.
Σχετικά με τα λάθη του μνημονίου, ο Γερμανός πρέσβης δεν τα αρνήθηκε αλλά σημείωσε ότι οφείλονται στο γεγονός οτι η Ευρώπη δεν ήταν έτοιμη για μία τέτοια κρίσης:
«Η δομή της Ευρωζώνης δεν ήταν κατασκευασμένη για μια τέτοια κρίση, σήμερα όμως οι δομές μας είναι πιο σταθερές», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για την πιθανότητα να εμφανιστούν νέες κρίσεις στην ΕΕ και ιδιαίτερα στην περίπτωση της Ιταλίας, ο κ. Πλότνερ υπογράμμισε ότι παρά τις καλύτερες δομές της Ευρωζώνης και τη θέληση για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, η Ιταλία μας θυμίζει ότι τα ισχυρά εργαλεία δεν αρκούν για οικονομίες τόσο μεγάλες όπως η ιταλική.
«Το σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι τα κράτη - μέλη αλληλοεξαρτώνται στην ΕΕ», τόνισε ο Γερμανός πρεσβευτής.

epirusblog.gr
5 of 5
Γερμανός πρέσβης στους Δελφούς: Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις για άλλα 15 χρόνια
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6888864297277921747
item