12 συμβολισμοί ονείρων που οπωσδήποτε δεν πρέπει να αγνοήσετε!

12 συμβολισμοί ονείρων που οπωσδήποτε δεν πρέπει να αγνοήσετε!
Ο καλός ύπνος είναι πάντα απαραίτητος για να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες μας και να προετοιμαστείτε για την ημέρα που θα έρθει.

Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή το σώμα μας μπορεί να περάσει έξι ως εννέα ώρες ανάπαυσης κάθε βράδυ, αυτό δεν σημαίνει ότι ο εγκέφαλος μας έχει σταματήσει να εργάζεται για ένα δευτερόλεπτο.

Ενώ κοιμόμαστε, ο εγκέφαλός μας και το υποσυνείδητό σας είναι ικανά να αναλάβουν μέσα από τα όνειρά μας.
Και ακριβώς όπως υπάρχουν εκπληκτικά πράγματα που μπορεί να επηρεάσουν τη φύση των ονείρων μας, υπάρχουν τόσα πολλά που το υποσυνείδητό μας προσπαθεί να μας πει με κάθε όνειρο.
Η ψυχοθεραπεύτρια Jeffrey Sumber λέει , «Το νόημα των ονείρων μας σχετίζεται συχνά με τα πράγματα που χρειάζεται να κατανοήσουμε για τους εαυτούς μας και τον κόσμο γύρω μας.»
Και όταν είδα αυτό τον κατάλογο των σημαντικών συμβόλων για τα όνειρα που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσουμε, ήμουν εκστασιασμένος από τα πόσα το υποσυνείδητό μου, μου έλεγε. Πώς θα μπορούσε να συμβαίνει, ενώ είμαι κοιμισμένος;
Διαβάστε στη λίστα παρακάτω και δείτε τι ακριβώς σημαίνουν :
1. Κουτιά
Απόκρυψη, μυστικά, και απογοήτευση
Αν ονειρευτείτε κουτιά, το υποσυνείδητο σας προσπαθεί να σας πει για κάποια απόκρυψη. Είτε μπορεί να φοβάστε ότι υπάρχει κάτι σημαντικό που να κρύβουν από εσάς, ή μπορεί να κρατάτε εσείς ένα μυστικό από τους γύρω σας.
Επιπλέον , αν ανοίξετε ένα παράθυρο στο όνειρο σας, μπορεί να είναι ο τρόπος να σας πεί ότι είστε έτοιμοι να αποκαλύψετε ένα μυστικό που έχετε.
Και αν κοιτάξετε μέσα στο κουτί και το βρείτε άδειο, είναι πιθανό να βιώνετε αισθήματα απογοήτευσης στη ζωή σας.
2. Πτώση
Έλλειψη ελέγχου, κίνδυνος, και άγχος
Ένα πολύ συνηθισμένο όνειρο είναι εκείνο κατά το οποίο το άτομο αισθάνεται σαν να πέφτει. Αυτό μπορεί να είναι το υποσυνείδητό σας που σας λέει ότι τα πράγματα βγαίνουν πάρα πολύ εκτός ελέγχου στη ζωή σας.
Μπορεί να φοβάστε την αποτυχία ή ότι ορισμένες από τις πιο ριψοκίνδυνες επιλογές της ζωής σας μπορεί να έρχονται πίσω να σας δαγκώσουν στο τέλος.
Αν ή πτώση είναι επαναλαμβανόμενη στα όνειρά σας, είναι πιθανώς μια καλή ένδειξη ότι θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε δραστηριότητες , όπως ο διαλογισμός ή η γιόγκα.
3. Γάτες
Θηλυκότητα, πνευματικότητα, και εξουσία
Είτε αγαπάτε τις γάτες είτε όχι δεν έχει σημασία.Οι γάτες εμφανίζονται ως ένα ισχυρό σύμβολο στα όνειρα κάποιου.
Το υποσυνείδητό σας μπορεί να λέει ότι μπορείτε να έρθετε σε περαιτέρω επαφή με την θηλυκή πλευρά σας. Αυτό μπορεί εύκολα να επιτευχθεί μέσα από μια εμβάθυνση των σχέσεων σας με τα θηλυκά.
Υπάρχει ένα μεγάλο ποσό της ενέργειας που σχετίζεται με τη θηλυκότητα. Μπορεί απλά να είναι χρόνος για να αγκαλιάσει αυτή την εμπιστοσύνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ένα είδος προσωπικής πνευματικής αφύπνισης.
4. Δόντια
Γήρανση, εμφάνιση και υγεία
Για πολλούς ανθρώπους που έχουν βιώσει όνειρα που αφορούν τα δόντια, μπορεί να έχουν αισθανθεί οτι μοιάζει πολύ περισσότερο με εφιάλτη σχετικά με τα δόντια τους, είτε σπάσιμο ή να πέσουν έξω.
Τα δόντια συμβολίζουν έναν φόβο για τα γεράματα, και, ενδεχομένως, ακόμη και θάνατο. Ένας πολύ καλός τρόπος για την καταπολέμηση αυτού του φόβου είναι, προσπαθώντας να ζείτε την κάθε μέρα στο έπακρο, και να ακολουθείτε μια θετικότητα στη ζωή.
Αυτό μπορεί επίσης να είναι το υποσυνείδητό σας που σας λέει ότι είστε πάρα πολύ ανήσυχοι για την εμφάνισή σας και για την υγεία σας. Δεν είναι για το πώς φαίνεστε τόσο πολύ όπως είναι για το πώς αισθάνεστε.
5. Μυρμήγκια
Υποστήριξη, σκληρή δουλειά, και ενόχληση
Σε ένα πολύ επιφανειακό επίπεδο, τα όνειρα για ζουζούνια ή μυρμήγκια μπορεί να δείχνει ότι κάτι σας έχει ενοχλήσει στην καθημερινότητα σας. 
Αυτό μπορεί να είναι ο τρόπος του μυαλού σας να σας πεί να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα άμεσα, αντί να τα αφήσετε τους να αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου.
Τα μυρμήγκια είναι επίσης πλάσματα που εργάζονται μαζί σε όλα αυτά που κάνουν. Όταν ονειρεύεστε μυρμήγκια δείχνει ότι έχετε μια βαθιά πίστη στην ομαδική εργασία και συνεργασιά.
Σημαίνει επίσης ότι εκτιμάτε τις σχέσεις που μοιράζεστε με τους φίλους και την οικογένεια.
6. Μαλλιά
Σεξουαλικότητα, κατάσταση και ελευθερία
Αν ονειρεύεστε μαλλιά, είναι πιθανό ότι έχετε κάποιες πτυχές στις φυσικής σχέσεις σας που θα πρέπει να δουλέψετε.Το υποσυνείδητό σας μπορεί να σας λέει ότι είναι ώρα να αγκαλιάσετε την πιο σεξουαλική πλευρά της προσωπικότητάς σας.
Τα μαλλιά συμβολίζουν επίσης την επιθυμία να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους, εφ ‘όσον ξέρετε την κατάστασή σας. Προτιμάτε να ξέρετε ακριβώς που στέκεστε σε σχέση με τους άλλους – τόσο στην εργασία όσο και στις σχέσεις.
Και αν το όνειρο είναι ειδικά για μακριά μαλλιά, τότε φιλοδοξείτε για μια αίσθηση ελευθερίας. Μπορεί απλά να είναι χρόνος να καταργήσετε αυτούς τους τεχνητούς περιορισμούς που μερικές φορές θέτετε για τον εαυτό σας.
7. Νερό
Φιλοδοξία, ρίσκο και ρευστότητα
Το νερό δείχνει ότι είστε είτε ένα άτομο που θέλει να ρισκάρει, ή φιλοδοξείτε να πάρετε περισσότερα ρίσκα. Έχετε μεγάλους στόχους, και το υποσυνείδητο σας θέλει να σημαδέψει για το φεγγάρι.
Ο κίνδυνος μπορεί να φαίνεται τρομακτικός, αλλά τα όνειρά σας δείχνουν ότι είναι πιθανό να είστε έτοιμοι να κάνετε ένα μεγάλο ρίσκο σε ένα νέο τομέα της ζωής σας. Αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά δεν μπορείτε να πάρετε αυτό που θέλετε αν δεν δοκιμάσετε.
Αν το όνειρο σας είναι για το νερό, τότε σας αρέσει επίσης, όταν η ζωή φαίνεται ρευστή και εύκολη. Ζείτε για τη μέρα που η ζωή θα είναι απλή και άνετη.
8. Πτήση
Τόλμη, απελευθέρωση και θετικότητα
Ενώ πολλοί από εμάς θα λέγαμε μακάρι να μπορούσαμε να πετάξουμε, ακόμη περισσότεροι άνθρωποι έχουν πραγματικά ονειρευτεί ότι θα μπορούσαν. Πετώντας δείχνετε ότι είστε έτοιμοι να κάνετε τολμηρές επιλογές στη ζωή σας.
Υπάρχουν πολλές πιέσεις που προέρχονται από την καθημερινότητα – είτε στις σχέσεις σας ή στη δουλειά – και αναζητάτε κάποιο είδος απελευθέρωσης. Όχι μόνο εύχεστε να μπορούσατε να πετάξετε μακριά από τα προβλήματά σας, αλλά θα θέλατε να πετάξετε από πάνω τους.
Διατηρώντας μια θετική στάση και κάνοντας ισχυρές επιλογές, αφενός, θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτή την πολυπόθητη απελευθέρωση.
9. Δρόμοι

Η μοίρα, ταξίδια, και απλότητα
Η ζωή μπορεί να είναι περίπλοκη με πολλές μεταφορικές οδούς που μπορεί ενδεχομένως να έχουμε πάρει. Αν ονειρεύεστε έναν ενιαίο δρόμο είναι ο τρόπος του μυαλού σας ,να σας πει να απλοποιήσετε τα πράγματα.
Εξαλείψτε το δράμα που μπορεί γρήγορα να αναλάβει την καθημερινή ζωή. Αντί ‘αυτού, επικεντρωθείτε στο δικό σας συγκεκριμένο ταξίδι.
Ευτυχώς, είστε κάποιος που πιστεύει στη μοίρα και ότι η πορεία σας οδηγεί κάπου πολύ συγκεκριμένα και υπέροχα. Μην φοβάστε να αγκαλιάσετε το ταξίδι σας, και να απολαύσετε τη γνώση ότι τα πάντα θα λειτουργήσει στο τέλος.
10. Λάσπη
Ακινησία, ανάπτυξη, και αναταραχή
Ακριβώς όπως ένα όχημα μπορεί να κολλήσει στη λάσπη, έτσι ένα άτομο μπορεί συμβολικά να κολλήσει στη λάσπη. Αν ονειρεύεστε λάσπη, το μυαλό σας λέει ότι αισθάνεστε κολλημένοι στις τρέχουσες επιλογές ζωής σας και ότι μπορεί να είναι χρόνος για να ελευθερωθείτε.
Η λάσπη συμβολίζει επίσης την ανάπτυξη και την αναγέννηση. Μοιάζει πολύ με ένα λουλούδι που αυξάνεται στο χώμα, η λάσπη είναι υπενθύμιση ότι μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε από την αρχή με κάθε πτυχή της ζωής σας που δεν είστε ευχαριστημένοι.
Μπορεί επίσης να αισθάνεστε εκκρεμή τα πράγματα. Αυτό το εσωτερικό συναίσθημα της αναταραχής είναι σε άμεση συσχέτιση με την εμπειρία του να κολλήσετε, και πιθανότατα απαιτεί μια αλλαγή του ρυθμού.
11. Το πράσινο χρώμα
Αγάπη, θεραπεία, και πάθος
Αν ονειρεύεστε για όλα τα πράγματα πράσινο, είναι πιθανό να είστε σε πολύ καλή συναισθηματική θέση. Αγαπάτε τους γύρω σας, και αισθάνεστε την ίδια αγάπη σε αντάλλαγμα.
Εάν δεν προσεγγίζετε ήδη την κάθε μέρα με πάθος, αυτό είναι το υποσυνείδητό σας που σας λέει ότι θα έπρεπε. Κρατάτε μέσα σας τη δυνατότητα να είναι ένας παθιασμένος εργαζόμενος, εραστής και φίλος.
Το πράσινο χρώμα υποδεικνύει επίσης ότι θα υποβληθείτε σε κάποιο είδος συναισθηματικής διαδικασίας επούλωσης. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο, αλλά οι φίλοι και η οικογένειά σας μπορεί να είναι μια τεράστια βοήθεια στο μεταξύ.
12. Να είστε γυμνοί σε δημόσιο χώρο
Κριτική, ευπάθεια και αποδοχήΜπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν πραγματικά ονειρευτεί ότι ήταν γυμνοί σε κοινό . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό το όνειρο συμβολίζει ένα καθολικό φόβο: το φόβο ότι θα κριθείτε.
Ενώ μπορεί να πάρει πολύ για να εκθέσετε τον εαυτό σας εκεί έξω, επιτρέποντας σε άλλους να δουν την ευπάθεια σας θα μειωθούν μόνο τα αρνητικά, επικριτικά συναισθήματα.
Ο στόχος στο τέλος της ημέρας είναι πάντα η αυτό-αποδοχή. Το υποσυνείδητό σας θέλει να είστε περήφανοι για αυτό που είστε. Αυτό το όνειρο είναι το εγερτήριο κάλεσμα για να αρχίσουμε να λέμε «σ ‘αγαπώ» σε αυτό το πρόσωπο στον καθρέφτη.
Κάθε ένα από τα όνειρά σας έχει τη δυνατότητα να σας καθοδηγήσει προς την πρόοδο ημέρα με την ημέρα στη ζωή σας.
Μοιραστείτε αυτούς τις απίστευτους συμβολισμούς ονείρων με τους φίλους και την οικογένειά σας!
Επιμέλεια μετάφρασης Φ.Θεοδωρίδη.
epirusblog.gr
5 of 5
12 συμβολισμοί ονείρων που οπωσδήποτε δεν πρέπει να αγνοήσετε!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8755298491416262204
item