Ξυδάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: «Αμαύρωση» της εθνικής επετείου οι διαμαρτυρίες την 25η Μαρτίου Ξυδάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: «Αμαύρωση» της εθνικής επετείου οι διαμαρτυρίες την 25η Μαρτίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ξυδάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: «Αμαύρωση» της εθνικής επετείου οι διαμαρτυρίες την 25η Μαρτίου

Ξυδάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: «Αμαύρωση» της εθνικής επετείου οι διαμαρτυρίες την 25η Μαρτίου

«Αμαύρωση της εθνικής επετείου παρά πολιτική εκδήλωση» χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες των πολιτών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν είναι από όλους ένας αγνός πατριωτισμός, υπάρχουν και ακροδεξιοί φασίστες που ξετρυπώνουν ερεθίζοντας τα συναισθήματα πολιτών που δεν έχουν τέτοια πρόθεση και καλλιεργώντας φόβο πανικό και ψέματα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο επίσης για «έναν κόσμο που έχει εικόνα θιγόμενου πατριωτισμού και αντιδρά που δεν γνωρίζει τα γεωστρατηγικά δεδομένα στα Βαλκάνια και τι σημαίνει για την Ελλάδα να έχει έναν ειρηνικό γείτονα στα βόρειά της»

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσιρώνη για το Καστελόριζο, ο Νίκος Ξυδάκης είπε «αυτά τα πράγματα ας τα συζητήσουμε με όρους διεθνών δικαίου. Υπάρχει η διεθνής υδρογραφική υπηρεσία και σύμφωνα με αυτή το σύστημα του Καστελορίζου δεν είναι στο Αιγαίο όπως και τα Κύθηρα είναι στο Ιόνιο. 


Είναι πάγια θέση της Ελλάδας να ασκεί πολιτική με διεθνείς κανόνες απέναντι στην Τουρκία» για να προσθέσει πως «ότι η Ελλάδα έχει νησιά στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου της δίνει πλεονεκτήματα».

Ερωτηθείς, τέλος, για την Μυρσίνη Λοΐζου η υποψηφιότητα της οποίας αποσύρθηκε μετά την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ ότι έπαιρνε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε μόνο στο σχόλιο ότι «έγινε λάθος και απεσύρθη η υποψηφιότητα και προχωράμε».
epirusblog.gr
5 of 5
Ξυδάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: «Αμαύρωση» της εθνικής επετείου οι διαμαρτυρίες την 25η Μαρτίου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3571212925206053949
Σχόλια
item