Ισπανία: Πάνω από 100 πυρκαγιές εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών Ισπανία: Πάνω από 100 πυρκαγιές εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ισπανία: Πάνω από 100 πυρκαγιές εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών

Ισπανία: Πάνω από 100 πυρκαγιές εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών
Πάνω από 100 πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στη βόρεια Ισπανία, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή.
Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο σε μια περιφέρεια που έχει συνήθως πολλή υγρασία.
Περίπου 300 πυροσβέστες και στρατιωτικοί, με την υποστήριξη πυροσβεστικών αεροπλάνων, δίνουν μάχη εναντίον 99 πυρκαγιών στην περιφέρεια Αστούριες, ανακοίνωσαν οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ 18 πυρκαγιές έχουν καταγραφεί στη γειτονική περιφέρεια Κανταβρία.
Οι πυρκαγιές αυτές, οι οποίες δεν έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής τραυματισμούς, ενισχύονται από νότιους ανέμους, που πνέουν με ριπές ταχύτητας μέχρι και 100 χλμ/ώρα, και από θερμοκρασίες πολύ υψηλές για την εποχή, υπογράμμισαν οι τοπικές αρχές. Χθες, Κυριακή, η θερμοκρασία στη Χιχόν, τη μεγαλύτερη πόλη των Αστουριών, ήταν 25 βαθμοί Κελσίου.
Σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση, ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις Αστούριες είναι σήμερα «πολύ υψηλός», ακόμη και «ακραίος», ανάλογα με τη ζώνη.
Ο πρόεδρος της Κανταβρίας, ο Μιγέλ Άνχελ Ρεβίγια, κάλεσε σε επιφυλακή τους κατοίκους της περιφέρειάς του ενώ οι μετεωρολογικές προγνώσεις για αύριο, Τρίτη, κάνουν λόγο για «πολύ ισχυρούς ανέμους». «Είναι μια τρομερή τραγωδία», δηλώνει σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Η Ισπανία βρίσκεται τακτικά αντιμέτωπη με καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι. Όμως είναι γενικά σπάνιες τον χειμώνα, ιδιαίτερα στις βόρειες περιφέρειες όπως αυτή των Αστουριών ή της Κανταβρίας, όπου βρέχει πολύ.

epirusblog.gr
5 of 5
Ισπανία: Πάνω από 100 πυρκαγιές εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 794390685998639532
Σχόλια
item