Γιάννενα: 1ο Φεστιβάλ Χαράς Της 3ης Ηλικίας Γιάννενα: 1ο Φεστιβάλ Χαράς Της 3ης Ηλικίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: 1ο Φεστιβάλ Χαράς Της 3ης Ηλικίας

Γιάννενα: 1ο Φεστιβάλ Χαράς Της 3ης Ηλικίας

Ξεκίνησε χτες το 1ο Φεστιβάλ Χαράς της 3ης ηλικίας που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Ήταν μια ημέρα χαράς, μια ημέρα γιορτής των ΚΑΠΗ της πόλης μας, όπου άνθρωποι γεμάτοι από ζωή και δημιουργικότητα στέλνουν το δικό τους μήνυμα: «Η ηλικία δεν πρέπει να είναι εμπόδιο για τις ευχάριστες δραστηριότητες και πως τα ΚΑΠΗ είναι ένας χώρος που εμπλουτίζει την καθημερινότητα με ευχάριστες εμπειρίες».

Ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Φίλιππος Τσουμάνης στον χαιρετισμό του τόνισε ότι υλοποιείται ο στόχος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. για την Τρίτη Ηλικία που είναι η Ενεργός Γήρανση. «Σήμερα τα ΚΑΠΗ μας είναι πλήρη από κάθε άποψη, υπάρχει κοινωνική φροντίδα, ιατρικές υπηρεσίες, οργανωμένη ψυχαγωγία και είναι πλήρη δραστηριοτήτων. 

Όλα αυτά σας τα οφείλουμε, όπως οφείλουμε και να σας σεβαστούμε, να σας εκτιμούμε αλλά και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για εσάς, για να είναι ο χρόνος σας πιο δημιουργικός και πιο ευχάριστος».

Εντυπωσιακή ήταν η έκθεση χειροτεχνημάτων των μελών των ΚΑΠΗ που περιελάμβανε πλήθος διακοσμητικών και κοσμημάτων, τα περισσότερα από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως και ο πλουσιοπάροχος μπουφές με πολλά παραδοσιακά εδέσματα που παρασκεύασαν τα μέλη των ΚΑΠΗ.

Στο χορευτικό μέρος του Φεστιβάλ, εκτός των χορευτικών όλων των ΚΑΠΗ της πόλης, συμμετείχε και το ΚΑΠΗ Δήμου Λαγκαδά Χαλκιδικής που έχει αδελφοποιηθεί με το 2ο ΚΑΠΗ της πόλης μας.

Το τελευταίο μέρος της 1ης μέρας του Φεστιβάλ έκλεισε με τον πολυτάλαντο Μάγο OSCAR που μάγεψε μικρούς και μεγάλους.

Το 1ο Φεστιβάλ Χαράς συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη 7 Μαρτίου με τις χορωδίες των ΚΑΠΗ ενώ θα ακολουθήσει η μουσική παράσταση «Ένα βράδυ που ‘βρεχε» με τον Νίκο Παπαδιώτη & την Χαρά Καλπακίδου.

Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν και συμμετείχαν σ’ αυτήν την τόση πετυχημένη εκδήλωση και ελπίζει ότι αυτό το Φεστιβάλ θα γίνει θεσμός.

epirus-tv-news.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: 1ο Φεστιβάλ Χαράς Της 3ης Ηλικίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3598256843333711082
Σχόλια
item