Πρέβεζα: To 4o Γυμνάσιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποσπά Πανευρωπαϊκό βραβείο για το etwinning έργο " Herit@ge Matters"

Πρέβεζα: To 4o Γυμνάσιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποσπά Πανευρωπαϊκό βραβείο για το etwinning έργο " Herit@ge Matters"
Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Ευρωπαϊκών Βραβείων eTwinning  2019!

H Ελλάδα διαπρέπει και πάλι, για πρώτη φορά ελληνικές συμμετοχές διακρίνονται με 9 βραβεία!

ΒΡΑΒΕΙΟ   Ειδικό Βραβείο Yunus Emre για τον Ανθρωπισμό και τη Διαπολιτισμική Κατανόηση
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ       Herit@ge Matters
ΣΧΟΛΕΙΟ                 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ          
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ     Βαρβάρα Ζαντραβέλη – Κακοσίμου Χριστίνα
ΑΛΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ   1.    Portuguese National Contest "Prémio Escolar AEPC2018" (European                               Year of Cultural Heritage 2018 School Prize)

2.  Δημοσίευση άρθρου στο German Magazine of Εrasmus+  projects
κυκλοφορεί σε εθνικό επίπεδο σχετικά με το έργο ως Καλή πρακτική  
του θέματος :  Teaching democracy- Μαθήματα Δημοκρατίας .

To 4o Γυμνάσιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποσπά Πανευρωπαϊκό βραβείο για το etwinning έργο " Herit@ge Matters " αυτή τη φορά, μεταξύ 860 περίπου έργων που κατατέθηκαν  με το τέλος της περασμένης σχολικής χρονιάς. 

Το βραβείο αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς δίνεται στην ειδική κατηγορία για τον Ανθρωπισμό και τον Διαπολιτισμικό διάλογο. 

7 χώρες, 9 εκπαιδευτικοί, και 170 υπέροχοι μαθητές και μαθήτριες συνεργάστηκαν με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν ένα συνεργατικό πάνελ που κοσμεί τα συνεργαζόμενα σχολεία, ανέδειξαν ντόπιες και διεθνείς προσωπικότητες που αγωνίστηκαν ή και έδωσαν τη ζωή τους για αυτά και πολλές άλλες δημιουργικές δραστηριότητες εμπλέκοντας τη σχολική κοινότητα, τους γονείς και τις τοπικές κοινωνίες. 

Το έργο αυτό αποσκοπούσε στη δημιουργία ισχυρών διαπολιτισμικών σχέσεων μεταξύ των ομάδων των εταιρικών σχολείων. 

Σημαντική η προσπάθεια να αναδειχθεί  η  προσωπικότητα του Χρήστου Κοντού, του Πρώτου Γυμνασιάρχη του Γυμνασίου της πόλης μας σε έρευνα και μελέτη που διεξήχθη  με τους μαθητές μας. 

Επίσης τα παιδιά μελετώντας το γνωστό έργο της Άννας Φρανκ έγραψαν τη δική τους διασκευή και το παρουσίασαν με επιτυχία στο τέλος του χρόνου.

Ευχαριστούμε τους συνεργάτες από τα άλλα σχολεία, Marisa Rocha από τη Πορτογαλία, την Emese Cimpean από τη Ρουμανία, το Marko Brajković από την Κροατία, Catherine Daems από το Βέλγιο, thn Tatiana Popa από τη Μολδαβία, την Heidi Giese από τη Γερμανία, τη Χριστίνα Κακοσίμου ( 4ο Γυμνάσιο ), την Thalia Vaggeli kai thn Grammatoula Goula που συν-πορευτήκαμε στην προσπάθεια αυτή!

Και πάνω από όλα τους μαθητές μας των τμημάτων ΓΕ2 & ΓΕ3  που είναι μαθητές της Α’ Λυκείου σήμερα, που ακούραστοι συνέβαλαν στο υπέροχο αποτέλεσμα !!!

Η συνεργασία αποτυπώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του έργου ως εξής :

Τελικό βίντεο δραστηριοτήτων του έργου :

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας, κ. Καμπουράκης Κωνσταντίνος, συγχαίρει το σχολείο, τη διεύθυνση του σχολείου, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη διάκρισή τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η δέσμευση του σχολείου σας με θέματα Ανθρωπισμού και Διαπολιτισμικής Κατανόησης,
σας θέτει στην πρωτοπορία του σύγχρονου προβληματισμού της διεθνούς εκπαιδευτικής 
κοινότητας.

prevezabest.blogspot.com
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: To 4o Γυμνάσιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποσπά Πανευρωπαϊκό βραβείο για το etwinning έργο " Herit@ge Matters"
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5274187682329766117
item