Τσακαλώτος για το ενδεχόμενο να κυβερνήσει η ΝΔ: Δεν είπα I think, είπα I don't think Τσακαλώτος για το ενδεχόμενο να κυβερνήσει η ΝΔ: Δεν είπα I think, είπα I don't think | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τσακαλώτος για το ενδεχόμενο να κυβερνήσει η ΝΔ: Δεν είπα I think, είπα I don't think

Τσακαλώτος για το ενδεχόμενο να κυβερνήσει η ΝΔ: Δεν είπα I think, είπα I don't think
Με μια ειρωνική απάντηση το Υπουργείο Οικονομικών σχολίασε την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και το ευχαριστώ της σχετικά με την φράση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, οτι είναι πιθανόν η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές.
Το Υπουργείο Οικονομικών επιμένει οτι τα ακριβή λόγια του υπουργού Οικονομικών παρερμηνεύθηκαν, και οτι η δήλωσή του στο CNBC ήταν το ακριβώς αντίθετο. Οτι δηλαδή είπε οτι «δεν θεωρεί πιθανόν να κερδίσει η ΝΔ τις εκλογές». 
Και στην ανακοίνωση του Υπουργείου προστπίθεται οτι η ευκολία με την οποία υιοθέτησε τα fake news των φίλα προσκείμενων σε αυτήν ΜΜΕ δείχνει γιατί το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι και μη πιθανόν και ατυχές...
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών:
«Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία σπεύδει να υιοθετήσει τα fake news των φίλα προσκείμενων σε αυτήν ΜΜΕ με ανακοινώσεις τραγικωμικές, δείχνει γιατί το ενδεχόμενο να κυβερνήσει είναι και μη πιθανό και ατυχές», επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου στο CNBC.
Ειδικότερα, από το υπουργείο διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
βρίσκεται το video με απόσπασμα της συνέντευξης τού υπουργού Οικονομικών. Στο 2ο λεπτό, όταν ο υπουργός Οικονομικών ερωτάται, σύμφωνα με το επίσημο αρχείο απομαγνητοφώνησης του CNBC:
Q: So let's imagine a scenario where New Democracy actually forms the next government. Would SYRIZA then given what you just said support Kyriakos Mitsotakis in getting that renegotiation from the creditors?
Απαντά:
Α. Of course, of course we did we wouldn't change our position just because new democracy was in power. I don't think it's very likely they will be in power but in the unlikely and unfortunate eventuality that they are in power of course.
Η ελληνική μετάφραση είναι:
Ερ: Ας φανταστούμε ένα σενάριο στο οποίο η Νέα Δημοκρατία σχηματίζει την επόμενη κυβέρνηση. Θα υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ (με δεδομένο αυτό που είπατε) τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία επαναδιαπραγμάτευση [σ.σ. για τα πρωτογενή πλεονάσματα] με τους πιστωτές;
Απ: Φυσικά και δεν θα αλλάζαμε τις θέσεις μας επειδή η ΝΔ βρέθηκε στην εξουσία. Δεν θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό αλλά στο μη πιθανό και ατυχές σενάριο που βρεθεί στην εξουσία φυσικά».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα η ΝΔ είχε κάνει λόγο «για την αυτονόητη πρόβλεψή του (του κ. Τσακαλώτου) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί στις εκλογές».

epirusblog.gr
5 of 5
Τσακαλώτος για το ενδεχόμενο να κυβερνήσει η ΝΔ: Δεν είπα I think, είπα I don't think
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8394178289758015972
Σχόλια
item