Εκτοξεύτηκε επιτυχώς στο διάστημα ο νέος ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4

Εκτοξεύτηκε επιτυχώς στο διάστημα ο νέος ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4
Στην προγραμματισμένη ώρα του, στις 23:01, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, εκτοξεύτηκε με απόλυτη επιτυχία στο διάστημα, από τον ευρωπαϊκό σταθμό της Ariannespace στο Ακρωτήριο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας. 
Στην προγραμματισμένη ώρα του, στις 23:01, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, εκτοξεύτηκε με απόλυτη επιτυχία στο διάστημα, από τον ευρωπαϊκό σταθμό της Ariannespace στο Ακρωτήριο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, ο νέος επικοινωνιακός δορυφόρος Hellas Sat 4, που φέρει τις σημαίες Ελλάδας και Κύπρου, προκειμένου να λάβει την τροχιακή θέση τους.
Οι ειδικοί μετεωρολόγοι έδωσαν την έγκρισή τους και ο «Ariane 5», βάρους 800 τόνων και ύψους 51 μέτρων, μετακινήθηκε αργά για περίπου πέντε χιλιόμετρα, πάνω σε ειδικές ράγες μέχρι το λεγόμενο launch pad ELA του Διαστημοδρομίου της Ευρώπης.
Είναι ο τρίτος δορυφόρος της Hellas Sat, εταιρεία που αξιοποιεί την ελληνική και κυπριακή τροχιά στο διάστημα (θυγατρική της αραβικών συμφερόντων Arabsat, έπειτα από την πώλησή της από τον ΟΤΕ το 2013). Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δορυφόρος που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η Lockheed Martin και σε αυτόν έχουν ενσωματωθεί πολλές νέες τεχνολογίες που αφορούν κυρίως τους ηλιοσυλλέκτες και την ηλεκτρική πρόωση.
«Η εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 θα αυξήσει τις δυνατότητες για αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες μεταξύ των σημείων του Δημοσίου, για την Άμυνα και την ασφάλεια, αλλά θα αυξήσει τις δυνατότητες και για την ΕΡΤ, που έχει πια το δικό της δίκτυο να τον αξιοποιήσει» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, χαρακτηρίζοντας «σημαντικό βήμα» για την Ελλάδα την εκτόξευση του δορυφόρου, καθώς «θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας».
«Με την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 η Ελλάδα καταλαμβάνει πια ισχυρή θέση στον διεθνή διαστημικό χάρτη, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπου απαιτηθεί. Θα παρέχει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απολύτως αξιόπιστες δορυφορικές επικοινωνίες» δήλωσε με τη σειρά του στην ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.
Πηγή: naftemporiki.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Εκτοξεύτηκε επιτυχώς στο διάστημα ο νέος ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7765344818678891520
item