Σε εξέλιξη το Euroworking Group στον απόηχο της έκθεσης για την Ελλάδα Σε εξέλιξη το Euroworking Group στον απόηχο της έκθεσης για την Ελλάδα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σε εξέλιξη το Euroworking Group στον απόηχο της έκθεσης για την Ελλάδα

Σε εξέλιξη το Euroworking Group στον απόηχο της έκθεσης για την Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το Euroworking Group, με βασικό θέμα την προετοιμασία του Eurogroup της 11ης Μαρτίου, στον απόηχο της έκθεσης των ευρωπαϊκών θεσμών που προειδοποίησαν για μη εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, αν δεν ολοκληρωθούν έως τότε τρία προαπαιτούμενα. 

Αυτά είναι η ολοκλήρωση του νέου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο νέος διαγωνισμός για τα λιγνιτωρυχεία και η στελέχωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. 

Υπενθυμίζεται ότι στο κείμενο των θεσμών ασκείται οξύτατη κριτική για τους μέχρι σήμερα κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, εκφράζονται ενστάσεις για την επίπτωση στην οικονομία από την αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και από την διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου. 

Στην έκθεση γίνεται ειδική αναφορά σε δέσμευση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει άμεσα στην ρύθμιση των 120 δόσεων σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία προτού παρουσιαστούν αναλυτικά στοιχεία για τις επιπτώσεις μίας τέτοιας κίνησης.

Γίνεται ακόμη αναφορά στην δημοσιονομική επίπτωση των αναδρομικών που συνδέονται με τις δικαστικές αποφάσεις το κόστος των οποίων εκτιμάται ότι αγγίζει τα 2,5 δισ. ευρώ. 
epirusblog.gr
5 of 5
Σε εξέλιξη το Euroworking Group στον απόηχο της έκθεσης για την Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7327397844654345415
Σχόλια
item