Πρέβεζα: Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Δήμαρχου Πάργας στο Δήμο Erdemli της Μερσίνας (Mersin) στην Τουρκία

Πρέβεζα: Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Δήμαρχου Πάργας στο Δήμο Erdemli της Μερσίνας (Mersin) στην Τουρκία
Πραγματοποιήθηκε το   τριήμερο 11-14 Φεβρουαρίου η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Πάργας με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Αντώνη Νάστα στους Δήμους   Erdemli και Akdeniz στην περιοχή της Μερσίνας  στην Τουρκία.  

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο  κ. Αντώνιος Ζυγούρης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πάργας  και η κα Ηλιάνα Γιούργα, εκπρόσωπος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάργας. 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου στο έργο «Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας και Βιώσιμος Τουρισμός» (Local Quality Covenant andSustainable Tourism), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος EU Grant Scheme (TTGS), της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  13 Φεβρουαρίου στο Δήμο Erdemli, με τη συμμετοχή καθηγητών του Πανεπιστημίου της Μερσίνας, παρουσία του Δημάρχου Δέλτα κ. Ευθ. Φωτόπουλου, ο Δήμαρχος Erdemli  κ. Μεκερίμ Τολού, καλωσόρισε τον κ. Νάστα  θερμότατα, τονίζοντας ότι θα ήταν επιθυμητό η συνεργασία με το Δήμο Πάργας να εξακολουθήσει και σε άλλα προγράμματα.

Ο Δήμαρχος Πάργας  ευχαρίστησε για τη φιλοξενία το Δήμαρχο Erdemli με τη σειρά του, αλλά και τους καθηγητές του πανεπιστημίου της Μερσίνας Μεσούτ Κουζμάν και  Ισμαήλ Καγιαντελέν για τη συνεργασία.

Επίσης, αναφέρθηκε ενδεικτικά στα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές του Δήμου Πάργας στην ιστορία, τα αξιοθέατα και τον φυσικό πλούτο,  στοιχεία όπου υπάρχουν κοινές εμπειρίες και μπορούν να διαμορφωθούν κοινές πρακτικές στο μέλλον. 

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, έγινε η τυπική έναρξη του έργου και συζητήθηκαν  τα επόμενα βήματα υλοποίησης του προγράμματος που περιλαμβάνουν αξιοποίηση καλών πρακτικών τουριστικής ανάπτυξης και ανταλλαγή εμπειριών στον τομέα του παράκτιου τουρισμού ενώ  ακολούθησαν τεχνικές συναντήσεις της ομάδας υλοποίησης του έργου.

Θερμή ήταν   η υποδοχή που επιφύλαξε στο Δήμαρχο Πάργας και  ο Δήμαρχος του Δήμου Akdeniz  κ. Μουιτίν Παμούκ , ο οποίος είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο Δέλτα  στο πλαίσιο άλλου ευρωπαϊκού προγράμματος για το Δημόσιο Αστικό  Πράσινο Χώρο. Με τον κ. Παμούκ, ο Δήμαρχος Πάργας συζήτησε επίσης θέματα τουριστικής ανάπτυξης, λειτουργίας της αυτοδιοίκησης  κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 126.000 ευρώ, επικεντρώνεται στους  δύο μεσογειακούς Δήμους Πάργας και Erdemli , με σημαντική πολιτιστική κληρονομιά και πλούσια φυσικά οικοσυστήματα και στόχος του είναι  η προώθηση ενός καινοτόμου μοντέλου βιώσιμου τουρισμού που προστατεύει και ενθαρρύνει την πολιτιστική ταυτότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και διατηρεί τους φυσικούς πόρους.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη σύνταξη ενός Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού (Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας) ανάμεσα στους  δύο Δήμους, ανταλλαγές επισκέψεων και τεχνογνωσίας καθώς και τη διοργάνωση σεμιναρίων στην Ελλάδα και την Τουρκία που θα παρακολουθήσουν επαγγελματίες και απασχολούμενοι στον τουρισμό για την υιοθέτηση καλών πρακτικών.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Δήμαρχου Πάργας στο Δήμο Erdemli της Μερσίνας (Mersin) στην Τουρκία
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 645190567512713180
item